Macerat de usturoi cu pătrunjel pentru imunitate

Maceratul de usturoi cu pătrunjel este o rețetă naturistă împotriva infecțiilor din organism. Acest preparat întărește sistemul imunitar și combate zeci de boli și afecțiuni.

Reţeta bazată pe maceratul de usturoi are efecte extraordinare în întărirea sistemului imunitar şi în combaterea a zeci de afecţiuni.

Pentru realizarea maceratului se folosesc: 6-8 căpăţâni de usturoi, un litru de apă şi două rădăcini mici sau două linguri frunze de pătrunjel.

Se macină sau se zdrobesc căţeii de usturoi, se aşează într-un borcan, peste care se toarnă apă rece şi se amestecă. Pentru a diminua mirosul şi gustul usturoiului, se mai adaugă, măcinate sau zdrobite, cele două rădăcini mici sau cele două linguri de frunze de pătrunjel.

După cel puţin două ore, reţeta se poate consuma zilnic, câte 5-10 linguri sau înghiţituri din maceratul strecurat.

Se recomandă ca bolnavilor de gripă să li se facă şi frecţii cu macerat (dar călduţ) pe spate sau pe mâini. Celor care nu suportă usturoiul li se pot face frecţii şi li se pot pune comprese pe tălpile picioarelor.

Dacă gripa este însoţită de frisoane şi de febră, în urma tratamentului frisoanele dispar în câteva ore, iar temperatura corpului revine la normal.

Maceratul este eficient şi în prevenirea sau combaterea altor boli, cum ar fi: hipertensiune arterială, diabet, arterită, infecţii urinare, cistite, constipatii, diaree, diferite alergii, ţiuituri în urechi, dureri de piept şi de cap, infecţii ale ochilor, nasului şi gâtului, depresii, insomnie, ameţeli, anemie, răni vindecabile, furuncule, calmant al nevralgiilor, afecţiuni ale plămânilor.

Vizualizări: 2,053

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: