Sirop de ceapă roşie cu miere pentru gripă

Remediile naturiste, cum este siropul de ceapă pentru gripă şi tuse, au început să capete tot mai mult teren în ultimii ani. Leacurile băbești, cum  li se mai spune, sunt ușor de preparat, costă puțin și își fac efectul foarte repede.

Siropul de ceapă roşie este un leac băbesc folosit pentru gripă și tuse, deoarece are proprietăți antiseptice și antiinfecțioase. Este ușor de preparat și te scapă de simptomele neplăcute ale răcelii într-un timp foarte scurt, iar gustul este mult mai plăcut decât cel al produselor din farmacii.

Astfel, siropul de ceapă roşie ajută la decongestionarea căilor nazale, reducând febra și ameliorând tusea seacă. Rețeta clasică și cea mai folosită este decoctul de ceapă, util în vindecarea tusei seci. Pentru 250 ml de apă se iau două cepe mici, de mărimea unui ou, curățate de rădăcini (dar nu de coajă – aceasta are substanțe benefice) și se adaugă în apă când aceasta ajunge în punctul de fierbere.

Pentru a te bucura și de calitățile antiinfecțioase ale mierii, adaug-o după ce fiertura de ceapă a ajuns la o temperatură la care poți să o bei. O altă variantă de sirop de ceapă este cea pentru copii, mult mai plăcută la gust. Ai nevoie de o ceapă roșie, de un borcănel de miere organică sau de o ceașcă de zahăr granulat și de un borcănel în care să pui amestecul. Taie ceapa în felii egale și pune prima felie la baza borcanului, turnând un strat de miere sau de zahăr deasupra.

Continuă să alternezi straturile până umpli recipientul și, când ai terminat, lasă siropul să se facă timp de 8-12 ore. Poți să adaugi scorțișoară și o linguriță de zeamă de lămâie, pentru a spori proprietățile antibacteriene ale siropului și pentru a-i da un gust mai plăcut.

Vizualizări: 2,502

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: