Majoritatea PSD-ALDE refuză să ia act de raportul ANAF

VIDEO AICI

Scandal la această oră în Consiliul Local Târgu Jiu. Majoritatea PSD-ALDE refuză să ia la cunoștință raportul ANAF, prin care fostul primar Cârciumaru și mai mulți directori și juriști din primărie sunt acuzați de un prejudiciu de milioane de RON.

Viceprimarul Adrian Tudor, consilierul local PSD Toader Pasti, președintele de ședință Eduard Lădaru și alții fac tot posibilul ca raportul ANAF să nu le fie adus la cunoștință prin hotărâre, ci prin informare.

VIDEO AICI

Consilierii susțin că ANAF a greșit când a stabilit că este treaba Consiliului Local să aplice măsurile dispuse în termen de 30 de zile. Un consilier a susținut că ANAF putea să-l desemneze pe Trump, nu înseamnă că era corect, pesediștii încercând să ducă în derizoriu discuțiile. Abia la o oră și zece minute de la începerea lucrărilor s-a votat ordinea de zi.

update, ora 15.10: Consilierul PSD Petcu a părăsit sala.

update, ora 15.15: Juristul Răduțoiu a spus că deciziile de imputare sunt ilegale, în baza unui raport ANAF ilegal.

VIDEO AICI

Președintele de ședință, Eduard Lădaru, a cerut ca anumite discuții să nu fie consemnate în procesul verbal de ședință, ceea ce este ilegal. Ulterior a revenit asupra solicitării.

Este un întreg scandal legat de faptul că raportul ANAF a ajuns la viceprimarul Aurel Popescu, nu la primarul Marcel Romanescu, acesta din urmă fiind ordonantor de credite. Aurel Popescu susține că a fost de bună credință, deoarece în aceeași zi, 20 iulie, a trimis raportul către direcțiile de specialitate. Raportul a ajuns însă la primar abia pe 8 august, cu o zi înainte ca acesta să intre în concediu, deși el avea doar 30 de zile la dispoziție să pună în practică măsurile din raport, respectiv să dea decizii de imputare a sumelor.

UPDATE FINAL: Într-un final, consilierii au votat hotărârea prin care au luat act de raportul ANAF, motivând că nu vor să fie acuzați că vor să acopere o neregulă.

Vizualizări: 3,998

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: