Atac terorist la Barcelona. Zeci de victime

Alertă de securitate în Spania, după ce o dubiță albă a intrat în mulțime la Barcelona, pe principala arteră turistică, Las Ramblas. Mai multe persoane sunt rănite, oamenii fiind înșirați pe asfalt. Poliţia a blocat circulaţia rutieră pe strada respectivă, iar magazinele au fost închise. Cel puţin două persoane au murit, iar alte aproximativ 20 au fost rănite, afirmă surse din cadrul poliţiei citate de cotidianul La Vanguardia şi de agenţia Reuters. Se pare că autoutilitara a lovit pietoni pe o distanţă de aproximativ 600 de metri.

UPDATE: Cel puţin 13 oameni au murit şi zeci de persoane au fost rănite. Niciun cetăţean român nu se află printre victimele atentatului de la Barcelona, informează Ministerul Afacerilor Externe. La nivelul Ambasadei României de la Madrid a fost instituită o celulă de criză.

UPDATE 1: Oficial este confirmat un deces, la care se adaugă zece răniți foarte grav și peste 20 de răniți grav.

UPDATE 2: Cel puţin trei agenţi de poliţie au fost răniţi după ce au fost loviţi de un vehicul, la un filtru instituit în cadrul măsurilor de securitate din Barcelona, relatează cotidianul El Mundo.

UPDATE 3: 13 morți și peste 50 de răniți este bilanțul oficial al orei 21.30. 

UPDATE 4: Numărul răniților a crescut la 90. Unul dintre ei este român, cu răni grave la picioare.

UODATE 5: Statul Islamic a revendicat atacul din Barcelona, conform agenției de știri a grupării. „Autorii atacului din Barcelona sunt soldați ai Statului Islamic și au efectuat operațiunea ca răspuns la solicitările adresate statelor coaliției”, a transmis ISIS.

UPDATE 6: Ministrul catalan de interne anunță un nou bilanț: 13 morți și peste 100 de răniți. El a afirmat că bilanțul ar puta crește în următoarele ore pentru că unele persoane au răni grave. Preşedintele regiunii spaniole Catalonia a instaurat 3 zile de doliu.

Vizualizări: 2,386

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: