Manţog, un chiul de 25 de milioane de euro

Ionel Manţog a explicat vineri, la şedinţa de Consiliul Judeţean Gorj, de ce a fost nevoit să lipsească la şedinţa precedentă. Manţog spune că a participat la o întrunire la Ministerul Economiei unde s-a făcut „o mică reîmpărţire pieţei de energie” din care judeţul Gorj a câştigat echivalentul a 25 de milioane de euro. Replica lui Manţog a venit după ce Călinoiu i-a reproşat în lipsă că nu prea ajunge pe la şedinţele de consiliu.

Democrat liberalul Ionel Manţog a dat de înţeles că şedinţele de Consiliu Judeţean sunt cam pierdere de timp. Chiar dacă nu a afirmat asta, a spus că absenţele sale au fost cauzate de faptul că au fost lucruri importante de rezolvat. „Am lipsit data trecută pentru că am fost la o şedinţă la Ministerul Economiei, în care s-a făcut o mică reîmpărţire a pieţei de energie, din care bazinul minier al Olteniei a câştigat un plus de producţie de 1,5 milioane de tone de lignit. Dacă vreţi, ca valoare este vorba de un câştig de 25 de milioane de euro, din care 10 milioane se duc la bugetul de stat, inclusiv la bugetul judeţului”, a spus Manţog, care a explicat că a făcut aceste referiri pentru că la şedinţa precedentă Ion Călinoiu a ţinut să-i ceară în lipsă să renunţe la funcţia de consilier dacă nu vine la şedinţe.

Ionel Manţog a spus că ia în calcul această propunere, susţinând că vine la şedinţele de CJ ca o obligaţie administrativă. „Nu mă simt părtaş la ceea ce se întâmplă în Consiliul Judeţean. Lumea va stabili dacă este bine sau rău”, a spus Manţog, care a mai precizat că a „plecat din prea multe funcţii” ca să se agaţe de asta.

Replica lui Călinoiu, cu două feţe

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, părea în timpul şedinţei că este de acord cu explicaţia lui Manţog. „Este adevărat că domnul Manţog are foarte multe lucruri de făcut în foarte multe domenii şi nu are timp de toate. M-ar bucura să stea domnul Manţog mai mult la Bucureşti să relanseze activitatea pe minerit şi energie”, a spus Călinoiu în prezenţa consilierilor judeţeni.

După plecarea acestora, Călinoiu şi-a schimbat discursul şi a profitat de plecarea lui Manţog pentru a da cu lături atunci când a rămas doar cu jurnaliştii. „Nu i-am crezut nicio clipă explicaţia că a fost la şedinţă la minister. A fost o invenţie foarte clară, de fapt a fost la Bucureşti să blocheze numirea domnului Ruşeţ în funcţia de preşedinte la PDL”, a spus Călinoiu, care nu a putut să explice de ce nu i-a spus toate acestea în faţă lui Ionel Manţog.

„Vin la Consiliul Judeţean doar ca o obligaţie administrativă, pentru că nu mă simt părtaş la ceea ce se întâmplă. Mă gândesc serios dacă este cazul să mă retrag şi să las locul altui coleg”.

Ionel Manţog, consilier judeţean

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: