Creţan a pierdut deja procesul de contestare a Electra

Grămada de procese deschise împotriva înfiinţării Electra şi programate a se judeca şi în primăvara anului viitor începe să devină mai mică după ce într-unul dintre ele instanţa s-a pronunţat deja. Una dintre contestaţii a fost respinsă din prima, cel care a depus-o, Constantin Creţan, spunând că lucrurile nu stau chiar aşa.

         

Tribunalul Gorj se poate lăuda cu cea mai rapidă soluţionare a unei contestaţii depuse împotriva înfiinţării noii companii energetice Electra. Pe rolul acestei instanţe se află înregistrate mai multe „opoziţii” ale contestatarilor noii companii şi, deşi procesele se anunţau a fi de lungă durată, altele similare prin ţară fiind programate în martie anul viitor, la Târgu Jiu unul dintre dosare a primit deja mult aşteptata soluţionare de către cei care doresc să o vadă pe Electra cât mai curând în viaţă. Dosarul 7940/95/2010 a fost deschis după ce Federaţia Naţională a Muncii, condusă de Constantin Creţan, a formulat o asemenea opoziţie. Dosarul a fost înregistrat pe 22 iunie 2010, iar primul termen a fost pe 7 iulie, data de „07.07” părând să nu-i aducă suficient noroc fostului locotenent al lui Miron Cozma. Primul termen din proces a fost şi ultimul, Creţan neapucând să ajungă pe la instanţa de judecată pentru a-şi pleda „opoziţia” faţă de Electra întrucât a fost prin Italia în ultimele zile. Magistraţii i-au respins contestaţia pe motiv că este netimbrată şi, astfel, dosarul a fost închis, devenind primul caz soluţionat în speţele care privesc opoziţia faţă de înfiinţarea Electra.

Creţan neagă şi de data aceasta

Liderul sindical spune însă că procesul va continua, în ciuda faptului că pe pagina de internet a instanţei de judecată scrie albastru pe alb „Sentinţa 13. Anulează cererea ca netimbrată”, negru nefiind folosit pentru a descrie ceea ce se întâmplă la un proces. Constantin Creţan este ferm convins că procesul se va relua la toamnă, deşi asta s-ar putea întâmpla doar dacă el mai are dreptul la un recurs, ceea nu este posibil. „Eu nu cred aşa ceva, cred că este o greşeală. La termenul acesta am trimis pe cineva care a timbrat acţiunea, am şi depus dovada la dosar şi ştiu că le începutul lui septembrie dosarul se rejudecă. Repet, cred că este o greşeală. Veţi vedea că lucrurile nu stau cum scrie pe site-ul instanţei”, ne-a precizat liderul sindical, deşi mai clar decât „Sentinţa 13. Anulează cererea ca netimbrată” nu poate fi altceva.

Alte procese, alte termene

Ca dovadă că lucrurile nu prea au cum să stea aşa cum susţine Creţan, în alte procese de „opoziţie” faţă de înfiinţarea Electra instanţele de la Târgu Jiu au decis cu totul altceva. Acţiunile care au fost timbrate corespunzător au intrat pe rol, se judecă şi au primit noi termene. Un exemplu îl reprezintă dosarul 7997/95/2010 din 23 iunie, în care Alina Maria Erimicioiu a primit termen data de 13 septembrie pentru prima înfăţişare. Pe 22 iunie, aceiaşi dată preferată şi de Creţan, a mai fost înregistrat un dosar, cel cu numărul 7937/95/2010. Firma PROMART CONSULTING SRL a avut termen de judecată tot pe 7 iulie şi a primit unul pe 12 iulie, foarte rapid, pentru a depune noi hârtii la dosar, fiind posibilă luarea unei decizii până la venirea vacanţei judecătoreşti.

Termenele de la Tribunalul Bucureşti sunt însă cu totul altele, primele procese fiind programate să înceapă în martie 2011, într-unul singur reuşindu-se deocamdată devansarea datei de judecată pentru vara aceasta. Cert este că dosarele depuse în ultimele zile pentru a se judeca la instanţa respectivă au primit deja termene pentru aprilie 2011, ceea ce arată că, dacă mai apar noi „opozanţi”, contestaţiile împotriva Electra se pot judeca şi după alegerile din 2012, când, cel mai probabil, actualii guvernanţi vor fi arătaţi cu degetul pentru că nu au fost să realizeze compania pe care au promis-o în trecuta campanie electorală.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: