Manu Tomescu: Toată clientela asta politică apasă foarte greu pe umerii companiei

Situaţie dificilă în Complexul Energetic Oltenia, neregulile ies la iveală. Vicepreşedintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, susţine că societatea nu va mai putea duce, pentru mult timp, clientela politică.

 

Manu Tomescu afirmă că există subunități în CEO care ar fi trebuit închise de câţiva ani, dar au rezistat pe fondul intereselor politice: “Mie îmi spun directorii. (...) Îmi spun: “Sunt subunități în compania asta care aduc pierderi foarte mari și ele trebuiau închise de acum cinci ani, dar sunt ținute la comandă politică”. Sună primarul, sună liderul de sindicat, de acolo se dau comenzile să mai ţină. Toată clientela asta politică apasă foarte greu pe umerii companiei și probabil influența asta, traficul ăsta de influență, va apăsa din ce în ce mai tare. Deci un director din companie mi-a zis „Ce te mai zbați tu și te mai lupți că colegul ăla al tău trebuia să fie închis de acum șase ani. Şi el dă telefoane să-l mai țină și la anul și peste doi ani și primarul de acolo și ăia care sunt puși politic pe acolo ca şefi”. Că nu-i interesează că se duc acolo decât să stingă becurile și să le aprindă. Vă dați seama că lor le merge bine și votează și cu amândouă mâinile. Dacă vine și le promite politicianul că îi mai ţine încă 10 ani în condițiile astea, ar fi în stare să-l și bată pe ăla care nu votează cum trebuie”,  a declarat Manu Tomescu, într-un interviu la Radio Infinit.

De asemenea, sindicalistul este de părere că, în scurt timp, lucrurile o să iasă la lumina, iar cei angrenaţi în aceste “înţelegeri politice” vor ajunge “să se pârască unii pe alţii”.

Vizualizări: 1,970

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: