Cum se poate păstra mai mult timp bronzul din vacanţă

Păstrarea bronzului dobândit pe perioada verii mai mult timp are o serie de secrete. Dacă aplicaţi anumite trucuri destul de simple puteţi să vă bucuraţi mai mult timp de aspectul pielii bronzate de soare.

Celulele pielii se reînnoiesc o dată la 28 de zile ceea ce face ca bronzul căpătat să fie înlocuit cu alt strat de piele. Folosirea produselor de îngrijire corporală, hidratarea corespunzătoare şi suplimentarea dietei cu vitamine ajută pielea să-şi menţină mai mult timp aspectul bronzat şi astfel de trucuri vă ajută pentru a menţine mai mult timp bronzul de vară.

În primul rând la duş trebuie respectate câteva recomandări, astfel încât bronzul să fie menţinut o perioadă mai lungă. De aceea folosirea mănuşilor, bureţilor abrazivi şi săpunurilor dure sau a celor care au miros puternic trebuie evitată la duş. În locul acestora este indicată folosirea gelurilor şi săpunurilor cu pH neutru, cum sunt cele pentru bebeluşi.

1.   Bronzează-te treptat. Nu te grăbi să îţi arzi pielea din prima zi, folosind unul dintre acele uleiuri cu factor de protecţie 50. Un bronz obţinut gradual, în straturi, va putea fi menţinut un timp mai îndelungat decât unul obţinut rapid, care nu va rezista mai mult de două săptămâni.

2.   Hidratează-ţi pielea. O piele uscată nu numai că arată inestetic, ci se şi exfoliază până când bronzul dispare. Evită duşurile fierbinţi pentru că apa fierbinte iţi usucă pielea, provocând exfolierea. Duşurile reci, în schimb, îţi tonifică pielea.

3.   Aplică loţiuni după duş. Loţiunile de corp se aplică şi pentru menţinerea bronzului, este foarte important ca, după fiecare duş, să fie aplicată o cremă hidratantă, de preferat o loţiune după plajă care conţine vitaminele A, C şi E. Când simţi că bronzul începe să se şteargă, prelungeşte-i puţin viaţa aplicând zilnic o loţiune autobronzantă cu efect treptat.

4.   Bea multă  apă. Hidratează-ţi pielea din interior, pentru a preveni uscarea şi exfolierea acesteia. O hidratare corespunzătoare, cu cel puţin doi litri de lichide pe zi, previne aspectul uscat al pielii şi menţine şi bronzul mai mult timp.

Vizualizări: 565

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: