Mare petrecere la Stejari, de Sfântul Ilie. Gheorghe Roşoga cântă de zilele comunei

Cetățenii comunei Stejari se pregătesc de petrecere. Ca în fiecare an, de Sfântul Ilie, au loc festivitățile de zilele comunei. Anul acesta, petrecerea va ține două zile. În data de 20 iulie vor avea loc tradiționalul festival folcloric și hora satului. Atunci sunt așteptați să cânte artiști renumiți precum Gheorghe Roșoga sau Valentin Sanfira. În cea de-a doua zi de manifestări va fi organizată, în premieră, o competiție de rallycross. Autoritățile locale l-au invitat și pe deputatul Victor Ponta „să se dea” cu buggy la Stejari.

Zilele Comunei Stejari vor debuta joi, 20 iulie, cu Festivalul folcloric „Stejarul din răscruce”, manifestare aflată la cea de-a IX-a ediție. La acest festival vor fi participanți din toate comunele județului. Vorbim de trupe de dans, instrumentiști, dar și soliști vocali. Cu acest prilej, autoritățile locale vor aduce și artiști de renume care să cânte pentru cetățeni. Este vorba de Gheorghe Roșoga, Valentin Sanfira, Eugenia Filip, dar și surorile Coardă din Stejari. Bineînţeles că nici anul acesta nu va lipsi tradiționalul bâlci în zona Ronghia, unde sunt așteptați să vină circa 5.000 de oameni din localitate și din comunele învecinate. Zeci de comercianți vor fi prezenți aici, cu parcuri de distracție, terase cu mici și bere, dar și cu alte produse. Autoritățile locale au stabilit o taxă de 4 lei/mp pentru închirierea spațiilor. Seara se va desfășura tradiționala horă a satului, unde autoritățile au chema formația Zvon de la Craiova, condusă de un tânăr originar din satul Piscoiu al comunei Stejari.  

Autoritățile locale organizează anul acesta, în premieră, și o competiție de rallycross, fiind așteptat și deputatul de Gorj, Victor Ponta. „În data de 21 iulie avem competiția de rallycross. O competiție de raliuri, buggy, prima ediție. Sunt mai mulți concurenți din toate regiunile țării. Se va pleca din fața primăriei, pe un drum comunal cu urcare până într-un cătun, Dealul Văreaticului, care va fi destinația finală. Traseul are o lungime de 2,5 kilometri. L-am invitat și pe domnul Ponta. A spus că va face tot posibilul să fie prezent alături de noi”, a declarat Robert Păiuși, primarul comunei Stejari.     

Autoritățile locale au alocat anul acesta suma de 20.000 de lei pentru organizarea manifestărilor de Zilele Comunei. Banii sunt folosiți pentru plata artiștilor și pentru cupele și diplomele participanților la rallycross. 

În data de 16 iulie va avea loc și Cupa de Minifotbal Stejari. Anul trecut au participat 13 echipe din patru comune.  

Galerie foto



Vizualizări: 4,308

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: