Ea este singura elevă din Gorj cu 10 la Bac. Ce carieră vrea să urmeze Raluca

O singură medie de 10 la examenul de Bacalaureat în Gorj. Raluca-Petruţa Dogaru, eleva Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, a reuşit performanţa de a lua 10 pe linie la toate probele examenului de bacalaureat din acest an. A învăţat constant şi susţinut, spune tânăra, care va da admitere în mai puţin de două săptămâni la Politehnica Bucureşti, dorinţa ei fiind de a deveni un bun IT-ist.

Judeţul Gorj a înregistrat anul acesta o singură medie de 10 la examenul de Bacalaureat. Reuşita este a unei eleve de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, absolventă a profilului Matematică-Informatică. Tânăra va studia mai departe la Bucureşti, dorind o carieră în IT. „O să dau la Politehnică în Bucureşti. Nu ştiu dacă o să merg undeva, pentru că admiterea este într-o săptămână jumătate şi sunt puţin presată de timp. După admitere, o să mă relaxez total. Este printre cele mai bune facultăţi din ţară şi asigură un job bun pe viitor, în IT mereu o să fie locuri de muncă şi bine plătite şi îmi şi place foarte mult, adică mă pasionează matematica şi informatica”, a mărturisit Raluca. Tânăra spune că a învăţat tot timpul, iar profesorii au contat extrem de mult în activitatea şcolară. „Nu ştiu dacă am învăţat mult, doar că am învăţat constant şi susţinut şi nu am stat niciodată să învăţ foarte mult într-un timp scurt. Nu m-am apucat să învăţ pentru bac în clasa a XII-a pentru că nu cred că poţi să acumulezi atâtea informaţii. Au contat şi profesorii şi munca mea. Deşi dau la Politehnică, la Calculatoare, am fost la Olimpiada Naţională la Română”, a mai spus Raluca Dogaru.

Nu pleacă din ţară

Tânăra nu intenţionează să plece din ţară. „O să rămân în ţară. Aici am familia şi prietenii. E posibil să rămân în Bucureşti, după terminarea studiilor, pentru că în IT nu cred că am atâtea posibilităţi în Gorj”, ne-a spus Raluca. Tânăra din comuna Bumbeşti-Piţic a fost susţinută de părinţii ei. Tatăl lucrează la CE Oltenia, ca inginer, iar mama este asistentă medicală.

Pasionată de tenis

Pasionată de matematică, informatică, dar şi română, Raluca nu uită însă nici sportul. Nu practică, însă îi place foarte mult să urmărească meciurile de tenis. „Îmi place foarte mult să ies cu prietenii în oraş şi îmi place foarte mult să mă uit la tenis, şi cu o săptămână înainte de bac eu stăteam şi mă uitam la tenis, este pasiunea mea şi mă relaxează. Nu joc, dar îmi place să mă uit”, a declarat Raluca Dogaru.

REUŞITĂ

Şi anul acesta Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” a fost fruntaş la procentul de promovabilitate, doar patru elevi nereuşind să promoveze acest examen. „Este foarte bine şi avem şi un procent foarte bun, peste 98%, e perfect şi cred că se va duce la 100% la contestaţii. Este un procent foarte bun, nu putem lua 100% în fiecare an, dar e foarte bun 98,5%. Am avut şi o generaţie mai mare, 255 de elevi au absolvit clasa a XII-a”, a declarat Dorin Taşcău, directorul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”.

Galerie foto



Vizualizări: 36,615

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: