Nu mai sunt probleme cu apa la Turcinești

Vești bune pentru câteva sute de localnici din Turcinești. Timp de câteva săptămâni, apa a venit cu porția, însă, de miercuri, nu vor mai întâmpina această problemă. Doar noaptea, vor mai fi restricții. În rest, toți localnicii din Rugi și Horezu vor avea apă. Consilierii locali din Turcinești au pe ordinea de zi o nouă dezbatere privind forarea unui puț astfel încât oamenii să nu mai aibă probleme cu apa în perioada secetoasă.

Câteva săptămâni, sute de localnici din satele Rugi și Horezu, din Turcinești, au avut de suferit. În perioada caniculară, au primit apă la program. Câte 12 ore pe zi sau și mai puțin. Au primit acum o veste bună. Apa se va mai opri, în perioada secetoasă, doar în timpul nopții, a explicat primarul din Turcinești, Dumitru Modrea: „Am convenit ca și satele Rugi, Horezu și Cartiu să aibă apă non-stop. Pe perioada caniculei, apa se va opri la ora 23.00 și va porni de la 05.00. Programul va fi stabilit de miercuri. În condițiile acestea, considerăm că vom putea face față necesităților care sunt și nu vom ajunge la neînțelegeri cu cetățenii”.

Consilierii locali vor relua discuțiile executării unui nou puț. Și Aparegio a înștiințat Primăria Turcinești că este necesară o astfel de investiție. Lucrările la noul puț ar putea demara în toamna acestui an. „O parte dintre consilieri s-au împotrivit proiectului. Noi mergem pe ideea de a executa încă un puț care ne este necesar. Și Aparegio ne-a transmis că ne mai trebuie un puț. Cu cât îl folosim pe cel existent, scad resursele de apă. Sperăm să trecem acest proiect și să mai forăm un nou puț. Nu se va putea termina imediat acesta, ci anul viitor”, a explicat primarul Dumitru Modrea

Bani pentru noua investiție sunt în bugetul Primăriei Turcinești. Rămâne doar ca proiectul să fie aprobat de consilierii locali.

Vizualizări: 1,352

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: