Mascații bătăuși rămân în arest

Cei patru angajați ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Poliţiei Gorj, trimişi în judecată sub acuzaţiile de tentativă de omor şi tortură, rămân în arest preventiv.

Decizia a fost luată marți de către Curtea de Apel Craiova, după ce o instanță a Tribunalului Gorj a dispus măsura arestului la domiciliu pentru trei dintre mascații bătăuși.
Șefii lor, anchetați pentru complicitate la aceste infracțiuni și fals intelectual, se află sub control judiciar. Este vorba de Ilie Cosmin Anica, șeful echipei de intervenție SAS și de comisarul șef Daniel Popescu, fostul șef al Poliției Novaci.
„Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Desfiinţează în parte încheierea nr. 72/19.07.2022 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Gorj. În baza art. 207 alin. 4 C.p.p., menţine măsura arestării preventive faţă de inculpaţii Mihălcescu Alexandru Cătălin, Popescu Alexandru Constantin şi Rovenţa Tudorel Vlăduţ. Menţine restul dispoziţiilor încheierii contestate care nu contravin prezentei încheieri. Definitivă”, se arată în minuta sentinței.


Agentul de poliţie Ionuţ Alin Buligan a contestat măsura arestului preventiv, dar fără succes. La fel și comisarul Daniel Popescu, care rămâne sub control judiciar.
Mascații au fost chemați în ajutorul unui echipaj de la Rutieră după ce unul dintre polițiști ar fi fost acroșat cu mașina de un bărbat din Novaci care nu a oprit la semnalul polițiștilor. Șoferul a fost prins la scurt timp, dar pentru că nu le-ar fi spus polițiștilor unde a ascuns mașina, a fost bătut crunt atât în secție, cât și în duba mascaților.


Ulterior, Constantin Dodoi, acuzat de ultraj, a ajuns în stare gravă la spital.
„Se arată că deşi nu s-au confruntat cu o opoziţie a victimei, atât în autospeciala aparţinând M.A.I., cât şi în incinta sediului Poliţiei Oraşului Novaci, suspecţii au exercitat acte de violenţă asupra acesteia, în timp ce se afla încătuşată cu mâinile la spate, lovind-o cu intensitate deosebită cu pumnii, genunchii, picioarele încălţate cu ghete tip bocanc şi baston tip tomfă, atât în zone vitale, respectiv ficat, torace, splină, coaste, cât şi la nivelul braţelor şi spatelui, producându-i multiple fracturi şi rupturi ale organelor interne, leziunile traumatice produse necesitând pentru vindecare 40 – 45 de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei”, potrivit rechizitoriului.
În trecut, alți doi polițiști gorjeni au fost condamnați la închisoare cu executare pentru fapte la fel de grave.

Vizualizări: 1,701

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: