Suspendarea activității Carierei Roșia, dezbătută pe 2 august

Termenul de judecată în procesul în care CE Oltenia încearcă să revină asupra deciziei judecătorilor de a suspenda activitatea Carierei Roșia este stabilit pe 2 august.

Activitatea Carierei Roșia este oprită chiar într-o perioadă în care criza energetică este tot mai acută, iar culmea, Guvernul și premierul Nicolae Ciucă solicită depozite mai mari de cărbune.  

Procesul are ca obiect ”suspendare executare act administrativ recurs încheiere 17.06.2022”. Pe 17 iunie, Tribunalul București a decis să suspende acordul de mediu al Carierei Roșia, până la judecarea pe fond a cererii Bankwatch România. Organizația solicita  anularea acordului de mediu de funcționare a carierei. 

"Instanța a reținut că Bankwatch a reușit să creeze o aparență că acordul de mediu a fost emis cu nerespectarea prevederilor legale și decide suspendarea acordului de mediu, până când instanța va judeca, pe fond, solicitarea Bankwatch de anulare a acordului de mediu. Mai reține instanța că se pot produce pagube asupra speciilor și habitatelor protejate. Am făcut recurs și acest recurs trebuie să se judece în regim de urgență. Cărbunele e cea mai sigură sursă de producere a energiei, însă cu astfel de acțiuni făcute de aceste organisme, încep să mă îndoiesc de acest lucru, dacă la orice acțiune a unei așa zise organizații de mediu se sistează activitatea într-o carieră”, explica directorul CE Oltenia Daniel Burlan, la Tele3.

Dar subiectul a luat amploare când fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a sunat la 112 solicitând închiderea carierei.

Galerie foto


Vizualizări: 1,635

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: