Mașinile puternice fac senzație pe Transalpina. Când se deschide drumul pentru turiști

Piloți de renume s-au reunit la Rânca, în acest sfârșit de săptămână. Lucien Hora, Mihai Leu, Paul Andronic sau Lucian Răduț sunt doar câțiva dintre concurenții înscriși în Campionatul Național de Viteză în Coastă. Etapa a șaptea se desfășoară pe Transalpina așa că traficul este închis între orașul Novaci și stațiunea Rânca. Turiștii vor avea, duminică, doar o oră la dispoziție să urce pe Transalpina.

În total, 94 de piloți profesioniști din întreaga țară și-au dat întâlnire la Rânca pentru a participa la Campionatul Național de Viteză în Coastă. Cu toții s-au îndrăgostit de traseu și îl consideră deja cel mai spectaculos din țară. „Eu revin după o pauză de trei ani și ceva de la volan. Am mai fost la curse, în dreapta, dar acum am revenit la volan. Am și concurență. Trebuie viteză mai mare ca să ajung acolo unde mi-am propus, să câștig titlul. Revenirea e frumoasă. Rânca este un traseu de suflet. De mulţi ani merg aici. Este un traseu cu mulţi spectatori şi cu vreme frumoasă, asfaltul bun”, a mărturisit Lucien Hora, multiplu campion național.

La volanul unei mașini extrem de puternice, cu aproape 600 de cai putere, a fost Mihai Leu. Fostul campion mondial la box țintește la fel de sus în acest an: vrea titlul de campion la viteză în coastă. „Eu conduc un Ferrari 458 Challenge. Are aproximativ 600 de cai putere. Este a doua oară când vin pe Transalpina. Am mai fost la Rânca și anul trecut. Traseul este superb, sunt şi foarte mulţi spectatori. E o atmosferă extraordinară și cred că traseul de aici este printre cele mai frumoase și spectaculoase din țară”, a spus Mihai Leu.

S-au aliniat la start, printre alții, Lucian Răduț, Paul Andronic și vedeta Antenei 1, Dani Oțil. Toți se luptă cu secundele și speră să prindă un loc cât mai bun la finalul acestor curse.

Sâmbătă au avut loc antrenamentele și recunoașterea traseului urmând ca duminică să înceapă cursa propriu-zisă. „Avem 94 de piloți înscriși în competiție, cei mai mulți de până acum. Este un record pentru etapa de la Rânca. Traseul are o lungime de cinci kilometri. Peste 30 de arbitri pe traseu, ambulanţe, descarcerare, absolut tot ce este necesar pentru a asigura securitatea participanţilor şi a spectatorilor. Este un traseu foarte virajat, foarte tehnic, cu diferenţe mari de altitudine de la start la stop. Drumul a fost foarte bine pregătit, securizat. A fost curățat foarte bine pentru a nu fi probleme”, a declarat Cristi Tudor, reprezentant al Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Transalpina rămâne închisă și duminică în intervalul orare 08.00 – 13.00, respectiv 14.00 – 19.00. Timp de o oră, la prânz, turiștii care vor să urce la Rânca ori să tranziteze Transalpina vor putea face acest lucru pentru că șoseaua va fi deschisă.

Vizualizări: 5,149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: