Măsurători de zgomot la termocentrala Turceni

Complexul Energetic Oltenia vrea să afle care este nivelul zgomotului la termocentrala din Turceni în timpul funcționării blocurilor energetice. Pentru asta compania va încheia un contract cu un laborator acreditat RENAR în vederea efectuării măsurătorilor.

Achiziția este una directă, prin negociere, iar bugetul depășește cu puțin suma de 2.000 de lei. Vor fi efectuate patru măsurători, câte una pentru fiecare punct de acces în unitate.

Potrivit CE Oltenia, „necesitatea achiziției serviciului este conformă cu obligațiile impuse de Legea 270/2013 privind emisiile industriale și prin autorizația integrată de mediu nr. 1/2014, pentru Sucursala Electrocentrale Turceni”.

Serviciul se va realiza în termen de opt luni de la semnarea contractelor. Ofertele vor fi deschise și negociate în data de 24 mai.

Salariații de la Turceni au pierdut acum mulți ani condițiile deosebite de muncă, deși mulți spun că noxele și zgomotul depășesc limitele legale. Doar cei din termocentrala Rovinari și-au păstrat grupa de muncă, cel puțin până în septembrie 2021, când expiră actualele avize.

Pentru prelungirea avizelor cu încă doi ani a fost inițiată o lege de către parlamentarii PNL Gorj. Aceasta a fost depusă la Camera Deputaților în aprilie și ar putea fi dezbătută în procedură de urgență.

Vizualizări: 2,638

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: