Vor fi bani, dar nu vor fi constructori pentru noile proiecte în energie

Nu banii pentru proiecte noi în energie constituie cea mai mare provocare în următorii ani, ci specialiștii care să le realizeze. Asta crede Lăcrămioara Diaconu Pințea, membru în Directoratul Complexului Energetic Oltenia, care a participat joi la o conferință pe energie organizată de PwC.

“CE Oltenia şi-a propus realizarea unor centrale noi 2.000 de MW noi pe gaze şi fotovoltaice şi deja am organizat consultări de piaţă pentru owner engineer. Să nu ne imaginăm că toate aceste proiecte se vor face doar pentru că există finanţare”, a spus Pințea, citată de hotnews.ro.

Aceasta a dat ca exemplu centrala pe care de la Iernut, a cărei finalizare întârzie. “Trebuie să spunem adevărul: multe companii nu ştiu să implementeze proiecte, iar aici avem un caz nefericit, ştie toată lumea, la Iernut, care arată: unu, dacă nu ai resurse şi o planificare bună a proiectelor de investiţii, degeaba ai bani şi doi, lipsa resurselor, atât cele calificate, care să te asiste, cum este un owner engineer, dar în acelaşi timp şi resursa umană de-a lungul proiectului, de la project management, unde avem deficit în ţară, la constructori. Gândiţi-vă că vom avea zeci, sute de proiecte care se construiesc în acelaşi timp, iar la Iernut au avut problema asta”, a mai spus Pințea.

Prețul energiei electrice și al gazelor naturale este în creștere în această perioadă de transformare a pieței de energie. (A.A.)

Vizualizări: 2,823

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: