Medic: Va fi imposibil de clarificat cine are gripă și cine are Covid

Toamna se apropie cu pași repezi, iar odată cu acest anotimp vine și sezonul gripelor. România încă nu a scăpat de epidemia provocată de noul coronavirus, numărul cazurilor pozitive fiind tot timpul unul ridicat. Un medic din cadrul spitalului de la Motru spune că va fi aproape imposibil de stabilit cine are gripă și cine are noul coronavirus.

Virusul care a speriat întreaga lume pare să nu dispară așa curând. Mai grav este faptul că se apropie sezonul gripelor, iar situația se va complica, mai ales că simptomele sunt aceleași cu cele ale infectării cu coronavirus. Directorul medical de la spitalul din Motru, Elena Catană, spune că trebuie să avem mare grijă, considerând ca acest virus este unul agresiv.

”Este un virus destul de agresiv, mai ales pentru unii dintre pacienți. Am urmărit că în unele organisme virusul s-a dezvoltat extrem de rapid. Adică vorbeam cu ei și erau bine, iar a doua zi erau decedați. Mi se pare ca o bombă atomică pentru unele organisme și de aici deduc că este foarte grav. Vine toamna. Va fi imposibil de clarificat cine are gripă și cine are coronavirus. Va fi foarte greu. Mă uit în spital la mine. Cadrele medicale sunt istovite fizic și psihic pentru că în fiecare zi trebuie să te gândești și să iei în calcul toate variantele. Din păcate, sunt pacienți care nu au nimic și pot avea acest virus”, a spus medicul Elena Catană, la Târgu Jiu Tv.

Medicul este de părere că virusul nu se transmite doar că treci pe lângă o persoană sau atunci când mergi la magazin, ci doar atunci când stai mai mult timp cu o persoană infectată.

”Virusul este destul de parșiv. Trebuie să avem grijă. Nu vine nimeni să ne apere. Trebuie să purtăm măștile și să ne spălăm cât mai des pe mâini. În unele organisme poate face ravagii”, a mai spus Catană.

Vizualizări: 3,249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: