Membru al trupei Vunk, ARESTAT

Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri arestarea preventivă a trompetistului trupei Vunk, Dănuţ Dumitru Neculau (Dan Nicolau - numele de scenă), acuzat de procurorii DIICOT că îi ajuta pe membrii grupării "Executorii" să deturneze licitaţii publice organizate în Bucureşti pentru achiziţionarea locuinţelor unor persoane care contractaseră împrumuturi de la cămătari.

Potrivit unor surse judiciare, gruparea "Executorii" avea o structură piramidală, bazată pe relaţii de prietenie, interese comune şi rudenie. Dan Nicolau este nepotul lui Dan Ion Moldoveanu, un membru de bază al grupării, au precizat sursele citate.

Membrii grupării ofereau împrumuturi unor persoane (debitori) aflate într-un impas financiar, percepând în mod nelegal dobânzi săptămânale sau lunare. Pentru a da o aparenţă de legalitate, erau încheiate cu debitorii contracte de împrumut la notariat. Persoanele împrumutate puneau ca garanţie autoturisme de lux (BMW X5, Land Rover, Porsche Panamera) sau imobile (case/apartamente) iar dacă nu reuşeau să achite la timp datoriile, bunurile erau scoase la vânzare în cadrul unor licitaţii publice. Aceste imobile erau cumpărate de intermediari ai cămătarilor la preţuri de cel mult 30% din valoarea reală şi vândute apoi la valoarea reală de pe piaţă. Prin aceste operaţiuni, membrii grupării obţineau în final câştiguri şi de 300%, explică sursele judiciare.

Conform acestora, trompetistul trupei Vunk avea rolul de "creditor", "participant la licitaţii publice" şi "adjudecatar al imobilelor vândute în cadrul licitaţiilor publice". Practic, el îndeplinea rolul de intermediar la acordarea împrumuturilor şi la achiziţionarea de către cămătari a imobilelor scoase la vânzare în cadrul licitaţiilor.

Vizualizări: 2,630

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: