Meteorologii anunță ninsori la munte de astăzi

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că vremea se va schimba radical de astăzi. Iarna începe să își facă simțită prezența, iar românii se vor confrunta cu fenomene extreme.

Ziua de 17 noiembrie vine cu temperaturi de îngheț, lapoviță sau ninsori la munte. În sudul țării vor predomina ploile.

Joi, vremea se va schimba considerabil în cea mai mare parte a țării, iar în est și pe alocuri în centru și în nord valorile termice vor deveni mai scăzute decât cele normale în a doua decadă a lunii noiembrie. Cerul va fi mai mult noros și, în special ziua, precipitațiile se vor semnala pe arii extinse. Sunt așteptate ninsorile și lapovița în zonele montane, iar în estul Transilvaniei, trecător în Moldova, iar noaptea posibil și în nordul Munteniei se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu rafale temporare în sudul și în estul țării. Maximele vor fi între 3 și 16 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 3 și 5 grade Celsius, anunță meteorologii. 

Vineri, 18 noiembrie, vremea va menține rece în nordul și nord-estul teritoriului, dar va fi mai caldă în sud-vest și în sudul extrem, iar în rest se vor înregistra valori termice în jurul celor normale pentru această perioadă. Precipitațiile își vor face simțită prezența. Spre seară și noaptea, aria de nebulozitate se va extinde și va cuprinde majoritatea zonelor și se vor semnala precipitații în vestul, centrul și nordul țării și pe arii mai restrânse în sud. Nu scapă de ploi nici cei din Maramureș, estul Transilvaniei și Moldova.

Vizualizări: 977

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: