Mierea vegană va intra pe piața europeană

O companie americană vrea să intre pe piața europeană cu mierea care nu este produsă de albine. Aceasta este numită miere vegană și în curând va fi la comercializare și în Europa. 

Compania unui antreprenor sârb înregistrată în America vrea să pătrundă pe piața europeană cu înlocuitori vegani de miere care, potrivit antreprenorului, vor înlocui mierea tradițională de pe piață în zece ani. 

MeliBio, cu sediul în California, produce înlocuitori de miere care sunt făcuți fără albine și care încearcă să fie similari cu mierea atât prin compoziție, cât și prin textura lor. În cooperare cu o companie slovenă din industria alimentară, Narayan, firma americană dorește să-și lanseze produsul mai întâi în Regatul Unit, Elveția și Austria și să livreze înlocuitorul vegan de miere în 75.000 de magazine.

Compania a fost fondată în 2020 de către antreprenorul sârb Darko Mandich împreună cu biologul molecular Dr. Aaron Schaller din California.

Fondatorul a afirmat că, întrucât mierea tradițională devine din ce în ce mai scumpă pe piața occidentală, într-un deceniu mierea făcută în mod tradițional cu albine va fi considerată doar o specialitate artizanală exagerat de scumpă.

Darko Mandich a declarat pentru AFN că prototipul mierii vegane a fost inspirat din mierea de salcâm și de trifoi roșu. 80% din compoziția produsului este fructoză și glucoză, 18% apă. Aroma este asigurată de o serie de extracte din plante, care alcătuiesc restul de 2% din ingrediente. În rețeta americană, acestea includ trifoi roșu, iasomie, floarea pasiunii, mușețel, cătină, acid gluconic și alte arome naturale. Se știe însă că rețeta pentru piața europeană va fi puțin diferită față de cea americană.

MeliBio încearcă să reproducă procesele enzimatice operate de albine care transformă nectarul în miere, încercând astfel să se apropie de mierea adevărată făcută de albinele adevărate. Cu toate acestea, pentru ca procesul să fie similar este nevoie de mai mult.

Vizualizări: 1,127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: