Apa alcalină – ce este și ce beneficii îți poate aduce

În ultima vreme, se vorbește foarte mult despre apa alcalină. Te întrebi ce este și ce beneficii poate aduce consumul acesteia organismului tău? Hai să descoperim împreună!

Hidratarea, fie că bem apă minerală, apă alcalină sau alte lichide, este un element esențial pentru sănătatea organismului tău – atât pentru piele, cât și pentru organe – și ar trebui să o consumi în funcție de nevoile și de masa corpului tău. Dar cum stă treaba cum apa alcalină?

Ce este apa alcalină?

Pentru a înțelege ce este apa alcalină trebuie să apelăm la cunoștințele de chimie. Știm cu toții că apa este compusă din oxigen și hidrogen (H2O), iar PH-ul reprezintă nivelul de concentrație al ionilor de hidrogen, acesta fiind purtătorul informațiilor în ceea ce privește aciditatea sau bazicitatea oricărei soluții. Valorile PH-ului sunt cuprinse între 0 și 14, iar o valoare de 7 reprezintă un nivel neutru. Apa alcalină are un nivel mai mare de PH, valorile recomandate fiind de 8 sau 9. 

Are apa alcalină un gust specific?

Tot la chimie și nu numai, am învățat cu toții că apa este incoloră, inodoră și inspidă, însă în unele situații aceasta poate să aibă un gust subtil, mineral, metalic sau ușor amar. În cazul apei alacaline, vorbim, de regulă, despre un gust care va fi ușor amar și care este un indicator al apei alcaline.

Există anumite elemente care pot influența gustul apei alcaline?

Da, anumiți factori pot să contribuie la obținerea unui gust diferit, printre care amintim:

·      Mineralele – apa conține minerale naturale sau artificiale, adică adăugate în momentul în care aceasta este îmbuteliată, iar apa alcalină poate conține anumite minerale care îi oferă un gust ușor metalic, amar sau sărat

·      PH-ul – și PH-ul poate contribui la influențarea gustului apei, astfel că un PH mai ridicat poate face ca apa alcalină să aibă un gust amar, iar un nivel al PH-ului mai scăzut poate contribui la obținerea unui gust acru

Ce beneficii poate avea consumul apei alcaline asupra organismului tău?

Studiile arată că un consum al apei alcaline poate să fie benefic pentru corpul uman, așa că te invităm să le descoperi pe cele mai importante.

O mai bună hidratare

Menționam, încă de la începutul acestui material, că hidratarea are un rol extrem de important pentru sănătatea ta. Ei bine, apa alcalină este cu atât mai benefică pentru că acesta, fiind o apă ionizată, face ca mineralele (magneziu, calciu, potasiu etc.) să fie mai ușor de asimilat.

O aciditate mai scăzută

În cazul în care te confrunți cu probleme legate de aciditatea gastrică, apa alcalină poate să fie o soluție pentru tine deoarece aceasta echilibrează PH-ul din stomac, neutralizând acidul în exces. Astfel, consumul de apă alcalină poate preveni sau ameliora unele boli ca: gastrita, refluxul gastroesofagian sau chiar ulcerul.

O eliminare mai rapidă a toxinelor

Pentru că ajută la neutralizare, apa alcalină are o contribuție importantă la eliminarea mai rapidă a toxinelor care se află în organismul tău și în acest mod ajută și la întinirea procesului de îmbătrânire a celulelor.

Multiple alte beneficii

Există câteva studii care descriu și alte beneficii pe care consumul de apă alcalină le poate avea pentru organismul tău, cum ar fi:

-       Reducerea tensiunii arteriale

-       O digestie mai bună

-       Creșterea imunității

-       Creșterea nivelului de energie

Există contraindicații ale consmului de apă alcalină?

Ca în cazul oricărei alte substanțe, și apa alcalină are câteva contraindicații, așa că dacă nu ești sigur în ceea ce privește consumul acesteia, te sfătuim să te consulți cu medicul tău de familie – este cea mai potrivită persoană care te poate consilia.

Cele mai frecvente contraindicații și efecte secundare apărute în urma consumului de apă alcalină sunt:

-       Existența unor boli renale

-       Uscarea pielii, în cazul în care apa alcalină are un PH prea mare

-       Scăderea nivelului de aciditate gastrică, fenomen ce poate provoca anemie, acnee sau diferite infecții

Așadar, consumul apei alcaline îți poate aduce numeroase beneficii, însă dacă ai dubii, apelează la medicul tău de familie pentru a fi sigur că nu faci ceva greșit. 

Vizualizări: 800

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: