Mii de mineri și energeticieni, trimiși în concediu

Mii de mineri și energeticieni din cadrul Complexului Energetic Oltenia sunt nevoiți să intre în concediu de odihnă pentru o perioadă de două săptămâni. Aceștia beneficiază de zile libere prin rotație. Programul a fost gândit deja până la sfârșitul lunii aprilie.

Deja, regula se aplică pentru aproape jumătate din salariații companiei. În acest fel, oficialii CE Oltenia își iau măsuri de precauție și vor să evite riscul de îmbolnăviri cu noul coronavirus, mai ales în contextul în care virusul se extinde rapid în țara noastră și face tot mai multe victime în fiecare zi. „În perioada 16 martie – 30 aprilie, toți salariații trebuie să facă 10 zile de concediu de odihnă, 14 zile calendaristice. E vorba de acea perioadă în care acest virus poate să apară. Toți salariații vor avea această perioadă de repaus de 14 zile. Se fac analize cu prezența salariaților la serviciu. În toate subunitățile, nu există personal mai mult de 50%. Ținem personalul acasă, dar e greu”, a explicat Daniel Burlan, directorul companiei energetice.

Burlan a mai adăugat, la Tele3, că fiecare salariat este verificat de medic când se întoarce la serviciu după concediu: „După această perioadă de 14 zile, vor fi evaluați de medicul de la cabinetele subunităților dacă prezintă simptome”.

Complexul Energetic Oltenia mai numără în jur de 13 mii de salariați. Acesta mai lucra duminică doar cu trei grupuri energetice, la un sfert de capacitate. Sunt foarte mulți mineri și energeticieni cu boli respiratorii și cardiace, căpătate în anii de muncă grea, media de vârstă în companie este de aproape 50 de ani, astfel că vorbim de persoane vulnerabile, care trebuie să stea acasă.

Vizualizări: 11,548

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: