Mii de persoane verificate de poliție într-o singură zi

Polițiștii gorjeni au făcut sâmbătă sute de controale și au verificat persoanele aflate în carantină sau izolare la domiciliu. Acțiunea a avut loc în colaborare cu instituțiile de control din județ, sub coordonarea Prefecturii, în vederea limitării răspândirii COVID-19. Numărul cazurilor de coronavirus a explodat în județ, Gorjul aflându-se în scenariul roșu.

Au fost aplicate peste 40 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 8.000 de lei.
Cu această ocazie, au fost verificate peste 1.700 de persoane aflate în carantină/izolare la domiciliu, fiind identificate două persoane care nu respectă măsura carantinării și aplicate sancțiuni în valoare de 2.000 lei.

De asemenea, au fost identificate 41 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, dispuse de autorități pentru prevenirea răspândirii COVID-19, fiind aplicate sancțiuni în valoare de 1.000 lei.

Totodată, au fost efectuate controale în 112 medii de interes public de pe raza județului Gorj, precum restaurante, fast-food-uri, terase etc. și desfășurate 14 acțiuni punctuale pentru identificarea persoanelor/operatorilor economici care nu respectă prevederile legii privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, ocazie cu care a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 5.000 lei, unui operator economic, pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis, pentru care au fost instituite interdicții sau restricții.

De asemenea, au fost desfășurate 36 de activităţi de relaţionare cu organizatorii de evenimente private, în vederea transmiterii recomandărilor cu privire la normele de protecție sanitară, necesar a fi respectate pentru prevenirea răspândirii COVID-19.


„Dorim să precizăm cetățenilor că noile reglementări instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise în localitățile în care incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori. Reamintim și TEL VERDE - 0800800165/ WhatsApp 0755021218, ca fiind numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli, privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19”, anunță IPJ Gorj.


Poliţiştii gorjeni vor continua acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici, precum și pentru prevenirea sau sancționarea nerespectării legislației în domeniu.

Vizualizări: 4,864

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: