Mii de porții de mâncare pentru pelerini, la Mânăstirea Lainici

Sărbătoare mare la Mânăstirea Lainici. De mai bine de un secol, lăcașul de cult sărbătorește într-un mod special ziua de 6 august. Schimbarea la față este hramul mânăstirii, iar slujba este una deosebită. Patru ierarhi au luat parte, în acest an, la evenimentul ce a strâns la altarul de vară al sfântului locaș mii de credincioși. La final, oamenii au fost răsplătiți cu preparate delicioase din pește.

De peste 150 de ani, pe 6 august, este sărbătorit hramul Mânăstirii Lainici. În acest an, au slujit patru ierarhi. În fruntea lor, a fost Mitropolitul Olteniei. „L-am avut alături pe Mitropolitul Irineu al Olteniei alături de noi, pe Mitropolitul Iosif din Franța, Arhiepiscopul Râmnicului și Preafericitul Nicodim al Severinului și Strehaiei. Patru ierarhi au slujit la altarul de vară de la Mânăstirea Lainici. Lumea vine pentru că este tradiția aceasta de 100 de ani, să vină la mânăstire pentru că este hram”, a spus starețul Mânăstirii Lainici, Ioachim Pârvulescu.

În jur de 2.000 de oameni din toate colțurile țării au poposit la mânăstirea din Defileul Jiului. S-au rugat, au asistat la slujbă și apoi au fost invitați la masă, o masă tradițională de care au parte enoriașii în fiecare an. „Noi am pegătit pentru oameni pachete, mâncare în limita posibilităților. Am pregătit 2.000 de porții de mâncare. E dezlegare la pește. Atunci totul de pe masă este din pește, produse din pește”, a mai anunțat Ioachim Pârvulescu.

Toate preparatele de pe masă au fost din pește și au fost pe placul celor care le-au gustat. „A fost foarte bun. Am primit pilaf de orez cu pește, cu salată de varză. A fost bună. Mâncarea la mânăstire e foarte bună”, ne-a spus o femeie ce a degustat bunătățile de pe masă. „Am mâncat ardei umplut, pește, orez, salată. E extraordinar de bună mâncarea aici, mai bună decât acasă”, a afirmat un bărbat. „Venim cu drag aici, la Mânăstirea Lainici. Mâncarea e foarte bună. Tot timpul venim aici și e nemaipomenită mâncarea aici. Ne place să venim și venim în fiecare an aici, pe 6 august. Știm că este hramul mânăstirii și este slujba specială”, a spus o credincioasă.

Galerie foto




Vizualizări: 1,952

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: