Mii de românce, sclave sexuale în Italia

Până la 7.500 de femei, majoritatea românce, trăiesc în condiții de sclavie în ferme din sudul Italiei, potrivit estimărilor poliției, care subliniază că provincia Ragusa, situată în Sicilia, este centrul exploatării în zonă, relatează săptămânalul The Observer, care a făcut un reportaj în rândul victimelor abuzurilor sexuale și nu numai. „Aceste femei lucrează că sclave pe câmp și știm că sunt șantajate să întrețină relații sexuale cu proprietarii fermelor și serelor, din cauza subjugării lor psihologice. Nu este ușor să investighezi sau să oprești acest lucru, pentru că femeilor le este, în majoritatea cazurilor, prea frică să vorbească”, a explicat comandantul de Carabinieri din Sicilia, Guido Volpe. 

Jurnaliștii de la The Observer au discutat cu 10 românce care lucrează la ferme din Ragusa. Toate au invocat agresiuni sexuale și exploatare, inclusiv lucratul câte 12 ore pe zi, în căldură extremă, fără apă, fără a fi plătite. Deși poliția are zeci de cazuri deschise, un singur fermier a fost condamnat până acum pentru abuzarea româncelor.

Oportunitățile de angajare în Ragusa sunt numeroase. O organizație agricolă estimează că circa 120.000 de migranți lucrează la fermele din sudul Italiei. Sicilia este al treilea mare producător de legume din Europa. (A.A.)

Vizualizări: 902

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: