Dezvăluiri WikiLeaks: Telefonul, laptopul și TV-ul sunt MICROFOANE sub acoperire!

Agenţia Centrală pentru Informaţii din Statele Unite (CIA) a dezvoltat sisteme care pot intercepta conversaţiile prin intermediul televizoarelor şi smartphone-urilor, relevă documente obţinute de site-ul pentru transparenţă WikiLeaks, relatează ziarul La Repubblica.

Potrivit documentelor secrete obţinute de hackeri, CIA poate activa de la distanţă unele tipuri de televizoare inteligente, care pot intercepta, aparent oprite, conversaţiile dintr-o cameră. Unele tipuri de televizoare pot realiza şi filmări.

WikiLeaks a dezvăluit marţi, 7 martie, 8.761 de documente secrete ale CIA. Potrivit documentelor, Divizia pentru Dispozitive Mobile a CIA (MDB) a dezvoltat multiple instrumente și sisteme de a „sparge” smart phone-urile și a comanda de la distanță expedierea de date (sms-uri, înregistrări audio) ori locația în care se află posesorul.  De asemenea, camera foto și microfonul telefonului pot fi activate de la distanță. Asemenea practici ilegale și imorale au pârghiile necesare și pentru platforme social media, oficial codate: WhatsApp, Signal, Telegram, Wiebo, Confide și Cloackman.

Mai mult, CIA ar avea o bază clandestină de operaţiuni cibernetice la Frankfurt, de unde şi-ar coordona activitatea în Europa.

Vizualizări: 781

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: