Ministerul energiei a cerut lista cu disponibilizaţii CEO

Secretarul de stat din Ministerul Energiei, Corina Popescu, le-a cerut membrilor Comitetului de Coordonate pentru Activitatea Minieră, partea de Lignit, să prezinte lista cu personalul concediat.

Perioada de preaviz se termină pe 19 septembrie. „Aşteptările noastre sunt acelea de a nu pierde forţa de muncă implicată direct în procesul de producţie, ci de a încerca prin aceste disponibilizări să reducem presiunea pe costul de producţie. Aș dori să știu care sunt principiile în baza cărora se completează lista pentru disponibilizări și care este structura personalului care merge pe această listă“, a declarat secretarul de stat, Corina Popescu.

Directorul Daniel Antonie a spus că deocamdată sunt 780 de persoane concediate. „Am stabilit că 780 de persoane vor fi disponibilizate începând cu 19 septembrie. Criteriile pe baza cărora s-au întocmit listele au fost cele din contractul colectiv de muncă. Am pus pe listă persoanele pensionabile până în anul 2018, detașații, persoanele cu contract pe perioadă determinată și am desființat toate posturile neocupate“, a precizat Daniel Antonie.

De asemenea, Ionel Ilie, președinte al Directoratului CEO, a afirmat că primii pași au fost deja făcuți. „Am desființat la Direcția Energetică o divizie complet, anume Direcție furnizare, și asta cu directori cu tot. Eu mi-am asumat această răspundere, pentru că era nevoie să se facă acest pas“, a declarat Ionel Ilie.

Vizualizări: 3,902

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: