Ministrul Sănătății, dat în judecată de un parlamentar din Gorj

Deputatul Dan Vîlceanu o amenință pe Sorin Pintea cu judecata. Parlamentarul vrea să obțină în instanță raportul Corpului de Control trimis de ministrul Sănătății la spitalul din Târgu Jiu. Deși au trecut câteva luni de la verificări, concluziile controlorilor ministeriali sunt ținute la secret.

Dan Vîlceanu a explicat că a făcut deja mai multe adrese prin care i-a solicitat ministrului Sorina Pintea acest raport, dar nu l-a primit. De la ultima adresă înaintată demnitarului, au trecut deja mai bine de 30 de zile. Ca o ultimă soluție, deputatul anunță că o va da în judecată pe Sorin Pintea.

În acest fel, Dan Vîlceanu speră să obțină raportul Corpului de Control și să facă publice neregulile pe care le-a depistat echipa trimisă de Sorina Pintea să verifice cel mai mare spital din Gorj. “I-am comunicat doamnei ministru Pintea că o voi acționa în instanță pentru a pune la dispoziție raportul făcut de Corpul de Control al ministrului la Spitalul Județean din Târgu Jiu și, în zilele următoare, voi depune o acțiune în instanță. Aștept răspunsul doamnei ministru. Dacă nu, voi depune o acțiune în instanță prin care să o rugăm pe doamna Pintea să pună la dispoziția publicului raportul Corpului de Control”, a declarat Dan Vîlceanu.

Și consilierii județeni au solicitat președintelui Consiliului Județean să facă public raportul, dar s-au lovit de un refuz pe motiv că acesta conține informații personale ce nu pot fi date publicității.

Aleșii județeni pot doar să-l citească. „Au avut loc discuții cu președintele Consiliului Județean pentru a pune la dispoziția publicului acest raport. Acesta a adus la cunoștință consilierilor județeni că va pune la dispoziție, pentru a citi consilierii județeni, nedorind să îl facă public, spunând că sunt date cu caracter personal scrise în acest raport, de parcă nu puteau fi șterse. Vreau să vă spun că eu am făcut câteva demersuri în sensul acesta, am cerut de vreo două ori doamnei ministru să ne dea acest raport considerând că, din calitatea mea, de parlamentar, voi primi pentru că e obligată să mi-l pună la dispoziție, lucru pe care doamna ministru a refuzat să-l facă”, a încheiat parlamentarul.

Vizualizări: 1,639

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: