Mirosul de la depozitul de gunoi, în limita admisă

Agenția pentru Protecția Mediului Gorj a venit cu precizări privind disconfortul generat de depozitul de deșeuri al Municipiului Târgu Jiu.

Laboratorul din cadrul APM Gorj a monitorizat, începând cu luna mai 2020, cu frecvență bilunară, indicatorii amoniac si hidrogen sulfurat, probe de scurtă durată (30 minute) în zona locuită din vecinătatea depozitului de deșeuri, pe strada Slobozia, într-un punct fix situat la 840 m pe direcția Est față de depozit.

“Rezultatele monitorizărilor au indicat faptul că atât concentrațiile pentru indicatorul amoniac cât și cele pentru hidrogen sulfurat au fost sub concentrația maximă admisă de 0,3 mg/m3, respectiv sub limita de detecție a aparatului din dotare pentru hidrogen sulfurat”, a transmis APM Gorj.
În ceea ce privește semnalele de alarmă trase la începutul săptămânii, de către unii dintre locuitorii orașului Târgu Jiu, cu privire la diferitele tipuri de combustibili folosiți pentru încălzirea rezidențială în zona străzii Ana Ipătescu, APM Gorj precizează că, pentru indicatorul pulberi în suspensie, valorile înregistrate se situează sub concentrația maximă admisă.

Vizualizări: 1,232

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: