Cartier nou de case, cu generatoare de curent

Și-au construit case și au curent electric de la generator. În această situație sunt 10 familii care locuiesc în ”zona rezidențială” din satul Botorogi al comunei gorjene Dănești. Oamenii așteaptă de ani buni să se extindă rețeaua electrică și se pare că mai au mult de așteptat.

Această situație persistă de aproximativ cinci ani, timp în care cei care și-au făcut aici locuințe au sperat că vor avea curent electric. ”În satul Botorogi există o zonă rezidențială, acolo unde sunt terenuri pentru construcția unor locuințe. S-a și construit de altfel în noua zonă. Sunt zece gospodării acolo care au curent electric de la generator. Fiind o zonă unde se construiește nu au fost aduse utilități”, a declarat primarul Mădălin Paliță.

Solicitări pentru aducerea rețelei electrice în zonă sunt destule, numai că la primărie nu există fonduri pentru o astfel de investiție. ”În acest moment sunt multe solicitări la primărie atât din partea celor care locuiesc deja în zonă, dar și de la cei care vor să se apuce de construcții. Noi avem soluții, dar nu și bani. Să vedem cum va fi bugetul anul viitor, dar în mod sigur va trebui să căutăm o altă sursă de finanțare”, a mai spus Mădălin Paliță.

La un calcul în mare, pentru aducerea rețelei de electricitate în ”zona rezidențială” ar fi nevoie de aproximativ 300.000 de lei.

Vizualizări: 1,499

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: