Centrul unui oraș din Gorj intră în reabilitare

Zona de centru a orașului Rovinari se va transforma în șantier cel mai probabil anul viitor. Cu fonduri europene, dar și cu bani de la bugetul local, se va moderniza casa de cultură, platoul din fața acesteia, dar și zona centrală. Mai mult decât atât, se va mai construi și un bloc de locuințe sociale.

Veștile bune îi vizează în special pe producătorii și comercianții din Rovinari. Aceștia își vor desfășura activitatea într-o locație nou amenajată pe platoul de la casa de cultură. ”Casa de cultură din Rovinari va intra în reabilitare totală cu bani de la bugetul local. Ne dorim foarte mult să păstrăm arhitectura casei de cultură. Valoarea totală a investiției este de 1.000.000 de lei. O să amenajăm și platoul din fața Casei de Cultură, unde va fi o zonă unde producătorii și cei care desfășoară activități de comerț își vor vinde produsele în condiții bune. Aici o să investim 250.000 de euro”, a precizat Robert Filip, primarul din Rovinari.

Casa de Cultură și platoul vor fi legate de zona centrală care de asemenea va reabilitată. ”Vrem să facem și un centru vechi care se va lega de bulevard. O să construim și un bloc de locuințe sociale. Investiția aceasta se ridică 3.400.000 de euro”, a mai spus Rober Filip.

Vizualizări: 3,322

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: