Moarte misterioasă în nordul Italiei

O fată de patru ani a murit de malarie cerebrală, în nordul Italiei. Medicii au descris cazul drept foarte misterios, deoarece fetița nu a călătorit în zone unde trăieşte tipul de ţânţar ce provoacă boala. Sofia Zago a murit la Brescia, după ce a fost dusă la spital cu febră mare. “Este pentru prima dată în cariera mea de 30 de ani când văd un caz de malarie cu origine în Trentino”, oraşul unde stătea fata, aflat la poalele Alpilor, a declarat medicul Claudio Paternoster, specialist în boli infecţioase care a tratat-o pe copilă.

Începând din anii ’50, când mlaştinile infestate cu ţânţari din ţară au fost asanate, Italia nu a mai înregistrat cazuri de malarie.

Fetița care a murit urmase un tratament pentru diabet într-un spital în care au fost tratați de malarie doi copii veniți din Africa și care s-au făcut bine. O ipoteză este și ca un țânțar din Africa să fi ajuns în Italia la bordul unui avion.

Parazitul Plasmodium Falciparum, transportat de ţânţarul anofel, poate omorî un om în 24 de ore. Aproximativ 438.000 de oameni au murit de malarie în 2015, în 95 de ţări tropicale

Vizualizări: 667

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: