Monument pentru Brâncuşi la Hobiţa?

Provocare maximă lansată de primarul Cosmin Pigui artiştilor care au participat vineri la Hobiţa la comemorarea a 61 de ani de la moartea lui Constantin Brâncuşi. El le-a cerut acestora să îi prezinte un proiect pentru un monument care să îi fie dedicat artistului, dar care să amintească şi de eroii neamului. Lucrarea ar urma să fie amplasată în zona centrală a comunei, edilul menţionând că şi-ar dori ca aceasta să fie înglobată în zona liceului Constantin Brâncuşi din Peştişani, din această primăvară liceul urmând să intre într-un amplu program de modernizare.

Primarul le-a mai spus oaspeţilor săi că cu cât costurile vor fi mai mici, el va fi cu atât mai bucuros pentru că îşi doreşte o astfel de lucrare în localitate, dar nu are şi banii necesari la buget.

Participanţii la simpozion au apreciat provocarea primarului, iar unul dintre aceştia, Constantin Sinescu, a dezvoltat ideea, ducând proiectul dincolo de ceea ce putea să spere Pigui în momentul în care a deschis discuţiile pe această temă. „Vreau să facem o şosea de la Târgu Jiu la Hobiţa şi să îi zicem drumul Brâncuşi. La Hobiţa trebuie făcută şi o pensiune că acolo vin mulţi străini, americani, care astfel au posibilitatea să respire aerul lui Brâncuşi. Sunt banii din Cuminţenia Pământului, zicea Guvernul că dă 6 milioane de euro, să-i dea pentru Brâncuşi la Hobiţa. Asta trebuie cerut la Guvern. De ce să se dea banii înapoi la cei care au donat pentru că oamenii au dat banii pentru Brâncuşi. Se poate face un obelisc, un monument, pentru că eu am un proiect cu Coloana goală, în care un element din Coloană e cu Brâncuşi. Se poate face un concurs de idei pentru că Brâncuşi merită să fie făcut la Infinit”, a spus artistul.

Vizualizări: 390

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: