Morega spune pe cine a trădat Ponta, pe cine șantajează Caragea

Președintele Institutului de Analize și Investigații Publice și Politice, Dan Ilie Morega, a vorbit într-un interviu la Radio Accent despre prăbușirea PSD în sondaje din cauza lui Dragnea, despre cât de proastă ar fi soluția Ponta pentru PSD, dar și despre criticii lui Marcel Romanescu. Morega crede că unele critici sunt de fapt un șantaj pentru obținerea de posturi.

Reporter: Dacă mâine ar avea loc alegeri, ar mai câștiga PSD ca în 2016?

D.I.M.: Nu vor mai câștiga la o diferență atât de mare, să ajungă la aproape 50%, dar peste 30% tot vor lua, pentru că ăsta e poporul. Dacă veți întreba în mediul rural, acolo vorbesc de PSD, nu vorbesc de alte partide. Dar Dragnea este sub 10%, el trage partidul în jos. Viața este cel mai bun judecător și viața îl va debarca. El nu merită să fie în fruntea PSD, un partid puternic. Sper că cei care sunt în organismele de conducere vor avea înțelepciunea să pună pe altcineva. Și Ponta mizează să se întoarcă înapoi, nu să rămână la Pro România, care e un partid de buzunar, care nu va ajunge niciodată în parlament. El tânjește să fie din nou președinte, dar ar fi tot o alegere proastă. Pentru că Ponta și-a trădat propriul partid. Când a candidat Geoană, el era purtătorul lui de cuvânt, apoi a spus că nu l-a votat. Un asemenea individ, cu fel de fel de șmecherii și de golănii în creier, care și-a petrecut tinerețea prin Gara de Nord, apoi prin gările din Paris... este om de maidan, nicidecum...

Rep.: Până la urmă, este o experiență de viață.

D.I.M.: Da, experiență de viață, dar de o viață a golăniei, nu a cinstei, corectitudinii și a muncii.

Rep.: Avem de câteva luni un nou primar la Târgu Jiu și mulți sunt deja sceptici și se întreabă când va începe schimbarea pe care mulți o așteaptă?

D.I.M.: Nu are nici patru luni de când este primar. Lui îi este foarte greu, să știți. În primul rând că el nu a venit cu o experiență în administrația publică. El a fost cadru universitar, dar este un om cinstit, un om corect, care își dorește să depășească această necunoaștere a problemelor administrației. Se vede că încet-încet reintră în probleme. Sunt și animozități cu consiliul local, dominat de PSD. Primarul a cerut să-și pună administrator public, iar Consiliul Local i-a respins propunerea. Această hârjoneală face rău populației. Cred că va reuși să depășească aceste probleme.

Unii îl critică în mod răutăcios și pentru a-l șantaja. Mă refer la fostul șef al poliției, care el este buricul Gorjului și al Târgu Jiului, l-a criticat pe Cârciumaru de atâtea ori, pe cel care l-a hrănit, de fapt. Știm foarte bine că primarul Cârciumaru l-a ținut în funcție. Când Ponta a venit în 2012 cu elicopterul la Târgu Jiu, Cârciumaru l-a dus și la Caragea, când era șeful Poliției. Cu alte cuvinte, l-a pus bine, în sensul bun al cuvântului. Nu înțeleg de ce acum atâta ură pe Cârciumaru. Când ști că ți-a angajat soția, că te-a susținut politic, de ce atâta îndrăzneală, să muști mâna celui care te-a hrănit cu mâna lui. La fel cum nu înțeleg de ce îl critică pe actualul primar. Eu cred că este un șantaj, că el și-ar dori la vârsta pe care o are, de 50 de ani, să mai ocupe o funcție, poate și-ar dori să fie comandatul Poliției Locale. Așa spun sursele pe care le am. Eu l-aș sfătui să își vadă de probleme lui.

Vizualizări: 3,206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: