Romanescu speră ca PSD să-i pună administrator public

Ingineri, jurişti sau economişti vor putea participa la concursul pentru postul de administrator public al municipiului Târgu Jiu. Asta dacă primarul Marcel Romanescu va obţine luni, 25 septembrie, votul Consiliului Local pentru ocuparea prin concurs a postului de city manager.

Reporter: Ce atribuții va avea administratorul public pe care vreți să-l angajați la Primăria Târgu Jiu?

Marcel Romanescu: Sunt atribuțiile prevăzute de lege, mai ales că am lăsat o formă generală, adică să poată participa la concurs persoane cu studii diferite: ingineri, juriști, economiști. În funcție de profesia dânșilor, să preia o parte din atribuțiile primarului.

Rep.: Poate coordona și societățile din subordinea Consiliului Local?

M.R.: Poate coordona, dar toate aceste discuții se poartă ulterior, în funcție de profesia și de nivelul de cunoștințe a celui care va câștiga acest concurs.

Rep.: Credeți că veți reuși să obțineți avizul Consiliului Local?

M.R.: Eu sper ca luni, în ședința de Consiliu Local, să treacă acest proiect de hotărâre și, la un moment dat, să demarăm procedurile pentru organizarea concursului.

Rep.: Pare că scârţâie colaborarea cu cei doi viceprimari PSD...

M.R.: Sunt puncte de vedere diferite. Încerc să vin cu argumentele necesare, au și dânșii puncte diferite de punctul meu de vedere. Sper ca luni să dea un vot pozitiv acestui proiect.

Rep.: Vă așteptați să fie o ședință tensionată?

M.R.: Mi-aș dori să nu fie tensionată, pentru că putem și fără tensiune să ne explicăm motivele pentru care promovăm anumite proiecte de hotărâre.

Vizualizări: 768

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: