Motrean spărgător de bancomate, cu levierul

Curtea de Apel Craiova a admis la finalul lunii mai solicitarea autorităţilor austriece privind transferarea în România a unui deţinut, condamnat pentru spargerea de bancomate. Valentin Constantin Filip, cu ultimul domiciliu cunoscut la Motru, în judeţul Gorj, spărgea bancomatele cu ajutorul unui levier. Zeci de mii de euro a reuşit să fure Filip înainte de a fi prins.

Valentin Constantin Filip a fost condamnat, anul trecut, la pedeapsa de 2 ani şi 9 luni închisoare, de către Tribunalul Landului Korneuburg. Bărbatul a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de furt grav calificat, prin efracţie, în cadrul unei asociaţii criminale, conform Codului penal austriac. Motreanul a avut şi doi complici. „În fapt s-a reţinut că M.S.G., V.C.F. şi M.C.F., în calitate de membri ai unei asociaţii criminale, au sustras prin efracţie, de la persoanele îndreptăţite ale căilor ferate din Austria, bunuri mobile străine în valoare de 34.045 euro, cu intenţia ca prin însuşirea lor să se îmbogăţească pe nedrept, prin aceea că în gări au spart automate de bilete, cu ajutorul unei răngi, a unui levier de scos cuie, precum şi a unei şurubelniţe. (…) prin crăpătura produsă au scos bancnotele cu ajutorul unui cleşte plat din caseta de bancnote, aşadar acţionau folosind nişte abilităţi sau mijloace deosebite, care indică săvârşirea calificată”, precizează anchetatorii. Conform legislaţiei statului austriac, pedeapsa aplicată va fi executată complet în aprilie 2020.

Zeci de spargeri au dat cei trei în 2017, sumele sustrase fiind de la câteva sute la două mii de euro la fiecare lovitură. Din datele transmise de autorităţile judiciare austriece rezultă că Filip a fost de acord să fie transferat în România în vederea executării pedepsei.

Vizualizări: 3,416

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: