Afacerea Rodna, verificată de poliţie. Rotaru, audiat!

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj a confirmat că se fac verificări într-un dosar legat de parcarea de la Rodna, dar fără a da niciun fel de detalii. Subiectul a reapărut în spaţiul public după ce câţiva consilieri ai PSD şi ALDE din Târgu Jiu au iniţiat un proiect de hotărâre prin care să dea posibilitatea unor investitori privaţi să construiască acolo o parcare supraterană. Unele documente ataşate la proiect au scos la iveală fapte cu iz penal din trecut.

Parcarea de la Rodna este de zeci de ani în administrarea unei firme private. Contractul expiră la finalul acestui an, iar actualul primar Marcel Romanescu crede că este timpul ca parcarea să revină la primărie.

În schimb, consilierii de la PSD şi ALDE sunt de părere că parcarea trebuie să rămână tot în administrare privată, iniţiind un proiect de hotărâre în acest sens. Din documentele ataşate primarul a aflat că de-a lungul timpului părţi din parcarea concesionată au fost subînchiriate către alte firme, fapt care contravine contractului. Pe cale de consecinţă, Romanescu a dispus notificarea firmei respective cu privire la rezilierea contractului începând cu 1 iunie. Firma privată refuză însă să predea parcarea.

Rotaru, acasă la unul din patroni

Parcarea de la Rodna ar trebui preluată de Direcţia de Patrimoniu a primăriei. Televiziunea online Sabotorii TV a prezentat imagini cu directorul Marian Rotaru acasă la unul dintre patronii firmei Rodna SRL, care administrează parcarea. Rotaru a explicat însă că el a crezut că acolo este sediul firmei. „Am fost cu un proces-verbal la sediul societăţii să îl semneze, am informat pe toată lumea că mă duc acolo. Ce am făcut? Un minut am fost”, a spus Rotaru la Radio Infinit.

Marian Rotaru a dat declaraţii şi la poliţie, susţin surse. Aceeaşi televiziune online a difuzat câteva secunde dintr-o convorbire telefonică în care Rotaru se plângea că a fost pus de viceprimar şi secretar să facă anumite documente. „La insistenţele lu’ ăsta, lu’ Popescu şi Jianu. Da, mă, da! Io spun la poliţie acuma, că merg şi arăt documentele, prin care mi-au cerut ei. Punct!”, se aude pe înregistrare. Directorul Direcţiei de Patrimoniu susţine însă că vorbele i-au fost scoase din context. „A fost un referat pe care aşa am considerat eu că trebuie să îl fac, nu mi-a spus nimeni cum să îl fac”, a explicat Rotaru la Radio Infinit.

Rotaru a spus că documentele oricum nu au produs niciun efect, pentru că nu a mai intrat pe ordinea de zi a Consiliului Local.

Vizualizări: 4,022

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: