Motrenii rămân fără apă caldă de săptămâna viitoare

Toți motrenii racordați la rețeaua Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă rămân, de luni, fără apă caldă. Ca în fiecare an, vor fi făcute revizii și reparații la magistralele din municipiu. Autoritățile dau asigurări că nu vor fi probleme în alimentarea orașului cu apă caldă.

De săptămâna viitoare, vor fi verificate toate conductele și se vor face reparații acolo unde va fi nevoie. “De pe data de 14 octombrie, UATAA va sista furnizarea apei calde și va intra într-un program de reparație a rețelelor. Chiar dacă unii sunt răutăcioși și întreabă de ce se oprește apa sau de ce nu se furnizează agentul termic, în fiecare an s-a făcut acest lucru”, a declarat viceprimarul din Motru, Cosmin Morega.

Revizia va dura câteva zile. Autoritățile promit că nu vor fi probleme cu asigurarea apei calde și a căldurii, la iarnă. Caloriferele motrenilor se vor încălzi dacă vor trece trei zile cu temperaturi sub 10 grade celsius.

UATAA va primi de la Guvern 8 milioane de lei să-i ajungă pentru combustibilul necesar în această iarnă. „Sunt magistrale comune, e nevoie de reparații pentru a pregăti sistemul de alimentare cu agent termic al orașului, a se face aceste reparații cât mai urgent. Cu toții știm că instalația este veche, sunt necesare mai multe investiții, dar am convingerea că nu vor fi probleme cu agentul termic în acest an. UATAA va beneficia de opt milioane de lei, bani dați de Guvern. Este o sumă importantă, necesară, care ne va da posibilitatea ca, în această iarnă, să nu fie probleme cu furnizarea agentului termic și a apei calde. Prețul la apă caldă și căldură este cel mai mic din țară la Motru”, a mai explicat Morega, la Radio Accent.

UATAA este în insolvență și are de recuperat aproape 21 milioane de lei de la motrenii rău-platnici. Mulți dintre debitori au fost chemați în instanța de judecată.

Vizualizări: 1,345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: