Munți de gunoaie în urma turiștilor veniți în Gorj

Petrecerile au venit la pachet cu munți de gunoaie pe marginea drumurilor din Gorj, în special în zonele turistice. Mulți au uitat de cei șapte ani de acasă și s-au descotorosit de tot felul de gunoaie în șanțuri sau în parcări. Drumarii au început acțiunile de igienizare chiar din a doua zi de Paște și au strâns cantități importante de deșeuri.

Zeci de saci s-au umplut cu resturile aruncate la voia întâmplării în vacanța de Paște. Cele mai multe gunoaie au fost adunate de cei de la Drumurile Naționale din zonele intens vizitate. „Angajații SDN Târgu Jiu au început încă de a doua zi de Paște acțiunea de igienizare a zonei drumurilor și a parcărilor. Din păcate, cantitățile de gunoi strânse imediat după Sărbătorile Pascale au fost destul de mari. Cele mai multe gunoaie s-au strâns din zona parcărilor mânăstirilor și în special din zonele unde a fost aglomerație mare de oameni, din zonele turistice”, a declarat Cristi Tudor, reprezentant al Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Ca să stopeze acest fenomen, drumarii au în plan să stea la pândă și să-i prindă pe cei care încalcă legea și poluează mediul. „Facem apel în continuare la cetățeni să nu mai confunde coșurile de gunoi din parcări cu pubelele din fața blocului sau de la curțile lor. Întâlnim foarte des depozitat în parcări gunoi menajer pus în saci. Asta înseamnă că vin cu el de acasă și îl aruncă acolo. Explicația noastră este una singură. Nu au contracte de salubrizare și preferă să arunce gunoiul pe unde le pică bine. În perioada următoare, ne gândim să facem o acțiune, în civil, împreună cu Poliția și Garda de Mediu, în zonele unde știm că se aruncă gunoaie. Încercăm să-i prindem pe cei care le aruncă și să fie sancționați”, a mai adăugat Tudor.

Galerie foto




Vizualizări: 541

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: