Râul Motru, un depozit de gunoaie

Sunt zile libere în care fiecare dintre noi încearcă să prindă câteva ore în mijlocul naturii. Profesorul gorjean Ion Elena a publicat pe pagina de socializare o imagine surprinsă luni pe râul Motru, în punctul Valea de Hotare, din perimetrul satului Padeș, comuna Padeș.

O imagine dezolantă, cu un râu sufocat de gunoaie. “Putem spune ca râul e mort, i se poate spune chiar Mortul în loc de Motru, pentru că fauna piscicolă a dispărut, iar poluarea este la cote maxime, este sufocantă pentru mediu. Niciunul dintre factorii responsabili față de integritatea și sănătatea naturii nu a făcut nimic pentru protecția mediului”, a scris profesorul pe facebook.

Ion Elena critică autoritățile din Gorj că nu fac nimic pentru prevenirea unor astfel de situații. “Starea râului se agravează de la an la an, Motrul a devenit canalul colector al comunei Padeș, iar Valea de Hotare - groapa de gunoi a zonei. Suntem acuzați că doar observăm și semnalăm. Cu nerușinare cei ce aruncă deșeurile de tot felul în apa râului ar vrea să mergem noi să le strângem. Ar fi ca în jocul de-a hoții și vardistii. Ei aruncă, noi adunăm și ne lăudăm apoi în mass-media că am făcut acțiuni de ecologizare pe Motru, iar de a doua zi râul este mai murdar. Normal ar fi ca aceia care primesc salarii de la stat și au în fișa postului sarcini de protecție a mediului să aplice amenzi și sa ia măsuri coercitive cu infractorii de mediu. Dar nu o fac pentru că pierd voturile infractorilor”.

Vizualizări: 1,970

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: