Muzeul “Brâncuși”, închis o săptămână pentru o acțiune a PNL

Așa-zisul Muzeu Național “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, deschis în bătaie de joc de liberali pe 19 februarie, a fost închis la începutul săptămânii, pentru că singurul angajat, în speță directorul, este la Bruxelles la o acțiune a PNL cu comunicatorii online ai partidului. Denisa Șuță, directorul muzeului, nu a răspuns la telefon pentru a comenta situația. Un turist interesat ar fi găsit miercuri Casa Gănescu închisă, fără vreun însemn că acolo este muzeu, fără program de vizitare pe ușă.

Muzeu Național “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu este înființat prin lege de câțiva ani, este deja la al doilea director, dar poate intra în Cartea Recordurilor pentru că nu are nicio operă în patrimoniu. Ar trebui să funcționeze în Casa Gănescu din municipiu, dar starea clădirii este una precară, după ce ani la rând a fost casă de protocol. Liberalii au numit un nou director la începutul anului, care pe 19 februarie a deschis muzeul pentru public, dar mai mult pentru imaginea partidului. Cum a reușit? A încuiat camerele insalubre, a zugrăvit o încăpere, a pus pe pereți câteva fotografii împrumutate de la alte instituții de cultură, iar câțiva profesori au venit cu grupuri de elevi să viziteze “muzeul”.

Potrivit anunțului postat pe pagina de facebook a muzeului, expoziția temporară poate fi vizitată până pe 5 martie. În realitate, în această săptămână ușile muzeului au fost închise, pentru că singurul angajat, directorul, este la Bruxelles la o acțiune a PNL. Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a postat imagini de la întâlnirea cu “50 de colegi din echipa de comunicare online a Partidului Național Liberal”, în fotografii apărând și Denisa Șuță.

Plecarea Denisei Șuță din Târgu Jiu înseamnă închiderea muzeului. De ce? Pentru că liberalii doar ne-au păcălit că avem muzeu. Un director responsabil ar fi aprobat bugetul, ar fi făcut angajări, ar fi reparat clădirea, apoi ar fi adus exponate și ar fi deschis muzeul publicului. Criteriile pentru acreditarea unui muzeu național sunt extrem de dure, vor trece ani până când acestea vor fi îndeplinite la Târgu Jiu. Nu zice nimeni să stea muzeul închis până atunci, dar nici să-l deschizi în februarie ca să îl închizi în martie, că ai o treabă la partid, nu este în regulă.

Denisa Șuță nu a răspuns la telefon pentru a comenta situația. Pe pagina de facebook a avut zilele trecute un mesaj pentru cei care au criticat parodia din 19 februarie, când oficialii Ministerului Culturii au avut tupeul să spună că au inaugurat Muzeul Național “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. “Merităm să fim arși pe rug pentru că am deschis publicului ușile casei în care a locuit marele Brâncuși în perioada realizării Ansamblului Monumental "Calea Eroilor"! Nu?! Merităm să fim batjocoriti si hărțuiți de tot felul de frustrați care nu au construit nimic în viata lor, dar vor să distrugă și ceea ce fac ceilalți! Nu?! Merităm să fim hărțuiti pentru că am igienizat o parte a unui imobil de patrimoniu din care PSD a plecat cu prizele, chiuvetele si pereții! O fi distrugere sau nu?!”, este o parte din mesajul Denisei Șuță, care vizează în principal o televiziune din Gorj.

Oare opinia publică a meritat să fie mințită că avem muzeu la Târgu Jiu?

Galerie foto





Vizualizări: 1,432

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: