Continuă scandalul între primarul Romanescu și șefa ISJ Gorj: Nu cunoaște legea!

Deși colegi de partid, primarul Marcel Romanescu și șefa Inspectoratului Școlar Județean Gorj nu sunt deloc pe aceeași lungime de undă. Edilul îi reproșează Mariei Cochină că nu știe legislația și nu a fost de acord cu suspendarea cursurilor pentru a fi făcută dezinfecția în toate unitățile de învățământ din Târgu Jiu. În timp ce Romanescu o acuză că nu cunoaște legea, Maria Cochină îi transmite să-i spună unde greșește.

Primarul Marcel Romanescu se declară, în continuare, supărat că nu a reușit să convingă șefa Inspectoratului Școlar Județean Gorj să închidă vineri școlile:  „Rămân în continuare supărat pe faptul că nu cunosc legea cei de la Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Am avut o discuție cu doamna inspector general și atunci mi-a confirmat că doar Consiliile de Administrație pot lua o hotărâre în privința închiderii școlilor. În condiții normale, e adevărat, dar în situații de urgență, și doamna inspector general și toată lumea trebuie să înțeleagă că te supui deciziilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență”.

În replică, Maria Cochină, inspectorul general al ISJ Gorj, îi cere primarului să-i spună unde greșește. „Domnul primar, pentru care am o considerație deosebită, să ne spună public în ce constă vinovăția mea pentru că nu înțeleg acest lucru. Eu nu am făcut decât să respect legislația pe care Inspectoratele Școlare o au la dispoziție. S-a strigat la mine în ședință că nu știu legislație, că trebuie să învăț, lucru pe care îl pot confirma toți participanții din sală”, a declarat Cochină, la Radio Infinit.

Cei doi sunt colegi de partid, dar de când a fost numită șefă la ISJ Gorj, Maria Cochină nu a mai participat nici la ședințele politice, a adăugat Romanescu. „La partid nu mă mai întâlnesc cu doamna Cochină. Dânsa, deși era membru al organizației municipale, după ce a ajuns inspector general, nu mai ajunge la organizația municipală. Am înțeles că și-a dat și demisia din calitatea de președinte al organizației de femei. Nu e niciun fel de problemă. Nu înseamnă că nu funcționează organizația. Nu sunt dintre cei care au susținut-o pe doamna Cochină atunci când a fost propusă. După părerea mea, erau alte persoane mult mai calificate pentru a obține această funcție de inspector general. Partidul a luat o decizie, doamna ministru a luat o decizie”, a declarat Marcel Romanescu.

Vizualizări: 3,256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: