Nelu Roșca: Eu am cerut plăți compensatorii de 100 de mii de euro. Să se spele pe cap cu compania

Sindicalistul din zona Motru, afectată foarte repede de planul de reducere a activității din minerit și energie, a declarat că la întâlnirea cu ministrul energiei Virgil Popescu a solicitat ca salariații CE Oltenia să primească plăți compensatorii de 100.000 de euro. ”Și nu e o glumă”, a spus acesta la Tele 3. Alți sindicaliști, prezenți și ei la întâlnire, au spus că vor fi plăți compensatorii de 30.000 de euro. Declarațiile au în comun moneda în care să se facă plățile compensatorii, euro. CE Oltenia are peste 11.000 de angajați. 

În plus, Roșca spune că investițiile în companie nu-și mai au rostul, dacă tot o să fie închisă. ”Ia încercați voi să o țineți, ca să o închidem noi. Să se spele cu ea pe cap, să vedem cine le aprinde becul în iarnă. Asta i-am zis lui Virgil Popescu”, amenință sindicalistul.

”Nu ne trebuie reconversie profesională. Toți colegii mei au câte 2-3 calificări. Nu avem nevoie să dăm bani la formatori profesionali. (...) Vor să bage 4 miliarde în companie, păi de ce, dacă o închideți, dați-i la oameni”, a declarat Roșca.

Roșca mai spune că plățile compensatorii se acordă la plecare, iar venitul de completare se acordă lunar, sindicatele cerând ca acest ajutor să fie pe patru ani. Dezbaterile publice se conturează în jurul pachetului social pentru angajați, iar compania este lăsată deoparte. ”De ce să mă intereseze pe mine siguranța sistemului energetic, ce, sunt ministru? Dacă pe ăștia nu-i interesează”, a mai spus Roșca.

Joi, 16 iunie, la Ministerul Energiei are loc o ședință la care pe ordinea de zi este modificarea ordonanței privind decarbonarea. 

Vizualizări: 3,407

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: