Angajații CEO vor plăți compensatorii de zeci de mii de euro

Angajații Complexul Energetic Oltenia vor până la 30 de mii de euro, despăgubiri din partea societății în caz de concedieri colective. Solicitarea a fost făcută prin intermediul liderilor sindicali în cadrul unei întrevederi pe care au avut-o cu ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Întâlnirea dintre liderii sindicali din cadrul federațiilor Univers și Mine Energie cu ministrul Virgil Popescu a avut loc luni, în Drobeta Turnu Severin. Printre subiectele aduse în discuție s-a numărat textul ordonanței de urgență de închidere a mineritului.

Jan Popescu, vicepreședintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, a precizat care au fost cerințele sindicaliștilor.

”Vorbim despre prelungirea duratei de viață a Complexului Energetic Oltenia și după anul 2030, protecție socială pentru salariații CEO la momentul închiderii, după anul 2030, pentru că ne trebuie protecție socială a salariaților care nu vor îndeplini condiții de pensionare după anul 2030, și aici trebuie să avem mare atenție pentru că noi reprezentăm salariații, plăți compensatorii la nivelul a zeci de mii de euro, din fondul de stat, cum s-a întâmplat și la Hunedoara, când Guvernul a decis că se închid unitățile miniere. (...) Când vorbim de zeci de mii de Euro, vorbim de la nivelul de 20-30 de mii de Euro în sus.”, a declarat Jan Popescu pentru Radio Infinit

Liderul sindical de la Rovinari; Jan Popescu s-a arătat sceptic în privința rpogramului de concedieri colective, care ar trebui pus în practică în anul 2023.

Vizualizări: 3,191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: