Noi reguli pentru părinții din Târgu Jiu. În ce condiții vor duce copiii la grădiniță!

Grădinițele din Târgu Jiu fac pregătiri pentru redeschidere și le aduc la cunoștință părinților că își vor putea aduce copiii la grădiniță doar cu un aviz epidemiologic eliberat de mediul de familie. Preșcolarii care au boli contagioase vor fi ținuți acasă. La fel și cei care au temperatură. În plus, nu este permis nici schimbul de jucării între casă și grădiniță.

Reprezentanții Grădiniței Mihai Eminescu din Târgu Jiu le-au transmis părinților ce au de făcut înainte să-i aducă pe cei mici la grădiniță. În primă fază, toți vor trebui să aducă la grădiniță un document de la medicul de familie.

“Copiii vor reveni la grădiniță cu aviz epidemiologic, eliberat de medicul de familie. Preșcolarii cu boli infectocontagioase acute nu vor fi aduși la grădiniță. Temperatura copilului se va măsura de către părinți, înainte de a pleca spre gradiniță. Dacă are simptome respiratorii sau febră (temperatura mai mare de 37,3° C), copilul NU se va prezenta la unitatea de învățământ”, se arată în recomandările grădiniței.

În plus, jucăriile de la grădiniță vor rămâne acolo. Nu este permis să fie aduse altele de acasă pentru copii. Totul, pentru ca riscul de îmbolnăvire să fie cât mai redus. “Transferul de obiecte sau echipamente între casă și unitatea de învățământ trebuie limitat la ceea ce este strict necesar: pijamale, haine și încălțăminte de schimb în săculeți individuali (de pânză), eventual, dispozitive medicale. Nu este permis schimbul de jucării și echipamente între casă/ familie și unitatea de învățământ”, au mai anunțat reprezentanții grădiniței.

În cazul în care preșcolarii prezintă febră, tuse ori alte simptome specifice bolilor infecțioase, ei vor fi izolați. Vor sta separat de restul grupei, supravegheat până când vor fi preluați de părinți, iar spațiile vor fi dezinfectate.

Vizualizări: 1,150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: