Novaci: Pregătiri pentru "Urcatul oilor la munte"

Au început pregătirile pentru Festivalul Păstoresc "Urcatul oilor la munte". Evenimentul va avea loc, în acest an, pe 21 mai. 

"În fiecare an novăcenii își amintesc obiceiurile mostenite din străbuni privind ritualul ”urcatului la munte”. În acest an, sărbătoarea este precedată de mai multe evenimente culturale locale sub genericul ”ZILELE CULTURII NOVĂCENE”, dovadă a preocupărilor localnicilor și autorităților locale privind starea de bine a spiritullui și sufletului fiecărui cetățean. Novăcenii sunt invitați să participe la evenimente culturale de răsunet precum:

FESTIVALUL – CONCURS DE TEATRU ”Sabin Popescu” – în zilele de 16, 17 și 18 mai începând cu ora 12.30. La concur s-au înscris 24 de trupe de teatru. Vor evolua pe scena Casei de Cultură Novaci peste 300 de elevi și tineri din tot județul, alături de profesorii și instructorii lor, în fața unui juriu condus de renumitul regizor novăcean Andrei Măjeri", anunță organizatorii. 

Novăcenii sunt invitați și la o seară de teatru. "Anul acesta iubitorii de teatru sunt invitati la întâlnirile cu mari actori gorjeni: Eeugen Titu, marti 16.05.2023, ora 12.30, în cadrul festivității de deschidere a festivaluui – concurs și joi seara, ora 18.00 la o SEARĂ DE TEATRU cu actori renumiți ai Teatrului ”Elvira Godeanu” din Tg. Jiu, director Mariana Ghițulescu – în cadrul basmului muzical "Sânziana și Pepelea", după Vasile Alecsandri în regia domnului Cosmin Brehuță, fost președinte de juriu și voluntar de suflet al Școlii de Vară Novaci 2022. Vineri, 19 mai 2023, iubitorii de folclor pentru copii se întâlnesc la Novaci în cadrul Proiectului Regional ”Tradiții și obiceiuri din străbuni”, coordonat de d-na Popescu Maria. Lucrările proiectului vor fi precedate de lansarea de carte ”BUNICUL” scrisă de scriitoarea franco – română, Carmen Mihai, lansare realizată cu sprijinul conducerii Liceului Teoretic Novaci, prof. Alina Țicu.

Sâmbătă, 20 mai 2023, se deschid portile Târgului tradițional din Pădurea Hirișești iar scena din Pădurea Hirișești va fi gazda unui spectacol dedicat tineretului iubitorilor de muzică populară, etno sau usoară. Activitatea culturală desfășurată în această perioadă este organizată si coordonată de Casa de Cultură Novaci cu sprijinul valoros al grădinițelor, școlilor și liceului din orașul Novaci, instituții interesate de bunul mers al educației pentru cultură și tradiții în rândul tinerilor", au mai transmis autoritățile locale din Novaci.

Galerie foto


Vizualizări: 2,325

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: