O aplicație pe telefon pune primarul la treabă

O aplicație instalată pe telefon te ajută să-l tragi de mânecă pe primarul din orașul sau comuna în care locuiești. Aplicația se numește civicalert.ro, este gratuită, și a fost creată de un grup de tineri din București.

Cetățenii pot reclama astfel diverse probleme din oras. Problemele ce pot fi sesizate sunt: gropi in carosabil,  ambuteiaje in trafic, masini parcate neregulamentar, maidanezi, semafoare defecte, ambuteiaje, străzi inundate, defrisari, gunoi aruncat pe stradă, construcții ilegale si, mai nou, încalcarea legii antifumat. 
După ce ai descarcat aplicatia pe telefonul mobil, daca vezi ceva in neregulă în oraș - parcari ilegale, gropi, gunoaie si masini abandonate, trotuar deteriorat sau blocaj rutier - intri in aplicatie, faci o poza, adaugi locatia cu ajutorul GPS-ului si pui o scurta descriere a situatiei,  apoi trimiti sesizarea. Mai departe, aceasta este preluată de un operator, prelucrata si trimisa mai departe autorităților. Acestea au obligatia legală de a trimite un răspuns in 30 de zile. Când există un răspuns, acesta este trimis pe e-mail cetățeanului care a făcut sesizarea. Când problema este rezolvată, cazul apare rezolvat in aplicatie.
Aplicatia a fost lansată pe 16 noiembrie 2015, iar până în prezent are 38.000 de utilizatori. Cetățenii au trimis circa 12.000 de sesizări, autoritățile au dat 3.000 de răspunsuri și au fost rezolvate 424 de cazuri sesizate.

Vizualizări: 614

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: