O copilă are șansa de a merge pe picioarele ei

Șansă la o viață normală primită de o fată de 7 ani, elevă în clasa I la Roșia Jiu, în județul Gorj. Maria suferă de o malformație genetică, din cauza căreia nu poate merge. Profesorii au fost impresionați de modul în care bunica o aducea la școală sprijinită și s-au mobilizat inițial pentru a-i face rost de un cărucior. Povestea a ajuns la urechile medicului Bogdan Niculescu, care a stabilit că micuța poate fi operată. Zis și făcut, medicul a operat-o, micuța este deja externată și sunt șanse ca, după o perioadă de recuperare, să meargă normal.

Fetița era dusă la școală cu ajutorul familiei sale. Directorul unității de învățământ, Liliana Bugă, spune că a stat de vorbă cu micuța într-o zi, moment în care i-a povestit care este visul ei și ce își dorește ea cel mai mult.

”În cadrul unității noastre școlare, la clasa I, avem o fetiță cu probleme de sănătate, practic, în imposibilitate de a se deplasa. Anul trecut am văzut-o mai rar pentru că era perioada de online. În toamna aceasta, bunica o aducea mai mult la școală. Am rămas impresionați că o persoană de 70 de ani cară o fetiță în spate pentru a-i oferi o șansă la educație. Am rămas impresionați, iar acest lucru ne-a mișcat”, a spus Liliana Bugă, la Radio Infinit. “Într-o dimineață, fetița a fost directă cu mine și mi-a spus că are un vis, să poate să meargă. Mi-a zis că nu știe ce înseamnă să mergi afară să te joci sau să mergi la tablă. Am stat de vorbă cu colegii mei și am spus să luăm atitudine, să nu stăm cu mâinile-n sân”, a explicat directoarea școlii.

Familia copilei a fost pusă în legătură cu Nicolae Ivăniși, care în încercarea de a face rost de un scaun cu rotile pentru micuță a vorbit cu mai multe persoane, printre care și cu medicul ortoped Bogdan Niculescu. Acesta a cerut să vadă fata și a constatat că este operabilă. Ar fi fost bine să facă operația mai devreme, la 4-5 anișori, dar important este că intervenția a fost reușită.

”Fetița a fost văzută și controlată de domnul doctor Niculescu. Dânsul a spus că fata are șanse la o viață normală și că vrea să îi facă operația necesară. La momentul acesta, fetița este operată, intervenția a fost reușită. Există șansa ca, în luna decembrie, fetița să facă primi pași”, a mai spus Liliana Bugă.

Au fost mai mulți oameni cu suflet care s-au implicat în această poveste și iată că un copil și-ar putea vedea visul împlinit.

Vizualizări: 2,346

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: