Paturi în plus la ATI Covid și mai multe asistente

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a decis suplimentarea paturilor de terapie intensivă pentru pacienții Covid aflați în stare gravă. Alte patru paturi sunt disponibile pe lângă cele 12 deja existente.

„Începând de astăzi, de la ora 14:00, Compartimentul de Terapie Intensivă (ATI COVID-19) din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu (locația din strada A.I. Cuza-Pasarelă) funcționează cu un număr total de 16 paturi dotate corespunzător pentru îngrijirea și tratarea pacienților depistați pozitiv la coronavirus și care sunt în stare gravă sau critică”, anunță reprezentanții spitalului.

Tot de vineri a fost suplimentat personalul medical al acestei secții. Doisprezece asistenți medicali care au încheiat contracte de prestări servicii cu SJU Târgu Jiu au început activitatea pe compartimentul ATI COVID. De asemenea, cele șase infirmiere și cele două îngrijitoare de curățenie vor începe activitatea pe această secție la începutul săptămânii viitoare.

Compartimentul de Terapie Intensivă (ATI-COVID) are autorizație de securitate la incendiu emisă de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj. Instalația electrică din această secție a fost reabilitată integral, s-a montat o centrală de alarmare în caz de incendiu, iar instalația de oxigen a fost înlocuită și respectă cerințele actuale prevăzute de lege.

Investițiile au fost realizate din bugetul propriu al unității medicale, anunță spitalul din Târgu Jiu, după tragedia de la Constanța, unde șapte oameni au murit după incendiul izbucnit în această dimineață la secția ATI Covid.

Vizualizări: 1,339

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: