O copilă din Motru îi calcă pe urme Simonei Halep

O fetiță de doar 8 ani, din municipiul Motru, a obținut locul I la un turneu organizat de Federația Română de Tenis, ce s-a desfășurat zilele trecute la Timișoara. Este vorba de Alexia Bojin care a concurat cu sportive din mai multe localități ale țării, la categoria 10 ani. În urma acestui rezultat, Alexia a urcat în clasamentul FRT, la nivel național, câteva zeci de poziții.

Alexia Bojin este elevă în clasa I la Colegiul Național „George Coșbuc” din Motru. Micuța motreancă a câștigat în ultimul an diverse turnee de tenis organizate pe plan local și în țară. De această dată însă a reușit să câștige un turneu organizat de Federația Română de Tenis (FRT). A fost cea de-a treia participare la un turneu de această talie. La competiția FRT de la Craiova, din luna februarie, s-a clasat pe locul III. În zilele de 17 și 18 aprilie s-a desfășurat Cupa Volkl, la Timișoara, unde Alexia s-a clasat pe locul I, după ce a reușit să învingă sportive cu câțiva ani mai mari decât ea. Șapte fetițe au intrat în competiție la categoria la care a participat micuța tenismenă din Motru. „Alexia a crescut foarte mult. N-a jucat niciodată în FRT. De anul acesta a început să joace, acesta fiind primul turneu câștigat. Are 8 ani și a jucat cu fete de 10 ani, așa este încadrarea. Fiind mai mică, este nevoită să joace cu fete mai mari. A muncit și a câștigat. Vreau la anul să fie numărul I la categoria 8-10 ani pe țară, în clasamentul FRT. Acum depinde și de părinți dacă au bani să meargă mai departe”, a declarat Marian Băleanu, antrenorul Alexiei.

Tenisul este un sport costisitor, iar părinții Alexiei sunt cei care asigură toate cheltuielile pentru participarea la competiții. Micuța se antrenează la Motru și nu plătește taxă pentru folosirea terenurilor, acestea fiind puse la dispoziție gratuit de administratorii bazei sportive.

Susţinută de familie

Fetița este legitimată la Clubul Sportiv Alessio Pascali din Drobeta Turnu Severin. Părinții spun că vor face tot ce le stă în putință ca Alexia să participe la turneele importante din țară. Micuța se bucură și de sprijinul bunicilor. „Finala a avut-o cu o fetiță din Timișoara, care face 10 ani anul acesta și este clasată pe locul 52 în FRT. A fost foarte frumos meciul, cu spectatori mai mulți, în jur de 30. Noi vrem să mergem la turnee, până în iunie se țin campionatele naționale la București, unde vin cei mai buni sportivi. Vrem să mai mergem la concursuri până atunci, să urce în clasament”, a explicat Ionuț Bojin, tatăl Alexiei.

După rezultatul de la Craiova, Alexia a obținut 183 de puncte, clasându-se astfel pe locul 94 pe țară. După victoria de la Timișoara, unde a obținut 250 de puncte, va urca în clasament circa 20 de poziții.    

Galerie foto



Vizualizări: 13,051

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: